Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2018, 12:58

В Ощаді пояснили, чому НАБУ відкрило справу проти голови банку

До будь-яких посадових осіб Ощадбанку, в тому числі до голови правління Андрія Пишного, звинувачень в рамках кримінального провадження не предявлялось. Про це йдеться у повідомленні банка.

До будь-яких посадових осіб Ощадбанку, в тому числі до голови правління Андрія Пишного, звинувачень в рамках кримінального провадження не предявлялось.
Фото: gordonua.com

Історія справи

  • Обставини справи стосуються договірних відносин між Ощадбанком та його клієнтом — дружиною колишнього українського високопосадовця, яка має депозитні вклади в Ощадбанку. Оприлюднити сумновідоме прізвище клієнтки  забороняє банківська таємниця.
  • Кошти арештовано в рамках кримінальних проваджень, ініційованих правоохоронними органами відносно осіб з оточення Януковича.

Що трапилося?

В 2017 році зазначена клієнтка Ощадбанку подала через своїх представників — адвокатів цивільний позов до суду про зобов’язання банку донарахувати проценти за арештованими правоохоронними органами строковими вкладами.

Судом першої інстанції прийнято рішення про відмову в задоволені цивільних позовів клієнта до Ощадбанку. Наразі справа переглядається апеляційним судом.

На сьогодні детективом НАБУ здійснюється перевірка викладених у заяві адвокатів клієнта обставин.

Підкреслюємо, НАБУ відкрито справу за фактом, що свідчить про відсутність жодних підстав для притягнення посадовців банку до кримінальної відповідальності.

Раніше «Мінфін» писав, що НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем та привласнення майна головою Ощадбанку Андрієм Пишним та його підлеглими.

Коментарі - 5

+
0
Lamo
Lamo
21 листопада 2018, 13:13
#
Было бы замечательно что бы посадили виновных с конфискацией… а кто в банках бывает виновным все знают и без примитивных оправданий пресслужб
+
+15
yarg
yarg
21 листопада 2018, 13:19
#
Бред. НАБУ не знает чем занятся? нужно подсказывать?
+
0
mary27
mary27
21 листопада 2018, 13:30
#
Не требуйте от них невозможного)
+
+15
yarg
yarg
21 листопада 2018, 13:39
#
Буду требовать. Тему коррупции превратили в немыслимую помойку. Скоро это слово и произносить стыдно будет.
+
0
mary27
mary27
21 листопада 2018, 15:34
#
Тема давно уже превратилась в зашквар.
А антикоррупционеры давно не отличаются от коррупционеров.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися