Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2018, 14:54

Чому падають акції американських компаній

Цінні папери американських техногігантів упали в ціні на 20%. Котирування акцій падали протягом шести тижнів. Слабкі звіти і неточні прогнози компаній Amazon, Facebook, Apple, Netflix і Alphabet привели до того, що їх акції неухильно знижувалися. Ці п'ять найбільших компаній загалом втратили трильйон доларів, опустившись до мінімальних показників за 52 тижні.

Акції Facebook суттєво знизилися, упавши до мінімального значення за рік, через скандал зі втручанням у вибори президента США у 2016 році, відголоски якого мають негативний вплив на діяльність компанії до сьогодні.

Цінні папери Amazon продовжують знижуватись з 25 жовтня, після того, як компанія поділилася прогнозом на четвертий квартал поточного року, який сприйняли інвестори і аналітики з великою часткою песимізму.

Вартість акцій Apple істотно впала після новин про скорочення виробництва нових моделей смартфонів. У компанії спостерігається низький попит на iPhone XR, XS та XS Max.

Що стосується акцій Netflix і Alphabet, вони продовжують падіння, підтримуючи загальну тенденцію на ринку.

Однією з важливих причин падіння фондового ринку є побоювання аналітиків щодо тривалого торгового конфлікту між Штатами і КНР. Його негативний вплив чітко простежується саме в IT-сегменті. Доля багатьох корпорацій залежить від проведення торговельних переговорів між КНР і США.

На саміті АСЕАН американські представники зайняли досить агресивну позицію, що сприймається багатьма аналітиками як сигнал затяжного торгового конфлікту.

Компанія LBLV дає можливість заробити на акціях великих компаній, незважаючи на їх зростання або зниження. Аналізуйте новини, передбачайте рух котирувань і отримуйте прибуток!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися