Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2018, 18:20

Ощадбанк розширює можливості використання SWIFT gpi

Ощадбанк приєднався до нової послуги gCOV у рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi, яку він почав використовувати в серпні 2018 року, повідомляє прес-служба банку.

Ощадбанк приєднався до нової послуги gCOV у рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi, яку він почав використовувати в серпні 2018 року, повідомляє прес-служба банку.
Фото: pymnts.com

В чому суть: у gCOV перекази відправляються за технологією з покриттям, що дає можливість уникати списання додаткових комісій банками-кореспондентами при здійсненні транскордонних розрахунків в системі SWIFT та забезпечує збереження інформації про платіж до кінцевого отримувача.

Ощадбанк підтримує зв’язки з понад 170 банками світу для здійснення міжнародних переказів методом з покриттям.

Також з 18 листопада 2018 року Ощадбанк починає працювати за новими стандартами 2018, які платіжна система SWIFT впроваджує для подальшої підтримки сервісу SWIFT gpi серед усіх банків світу, що працюють у системі.

Що це означає?

  • Відтепер при здійсненні gpi-переказу банки зазначають унікальний код транзакції (UETR), який передається в незмінному вигляді протягом всього ланцюгу банків-кореспондентів та надає можливість ідентифікувати та відслідковувати платіж.
  • Відтак, усі банки, що використовують SWIFT, повинні будуть забезпечувати відправлення та приймання переказів з унікальним кодом транзакції.

Що це дасть?

  • За словами Ощадбанку, це зробить усі gpi-перекази прозорими незалежно від того, чи банк-кореспондент працює в gpi, чи ні.
  • За допомогою додатку gpi Tracker банк має можливість відстежувати міжнародні платежі в режимі онлайн.
  • Майже половина gpi-платежів зараховуються протягом 30 хвилин, і майже 100% платежів – протягом 24 годин.

За даними компанії SWIFT, на сервіс SWIFT gpi підписано вже понад 280 міжнародних фінансових установ. Детальну інформацію про банки можна подивитися тут.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися