Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2018, 10:12

BlaBlaCar купив автобусну компанію та залучив 114 мільйонів доларів

Сервіс для пошуку попутників BlaBlaCar оголосив про покупку французького автобусного оператора Ouibus і про залучення інвестицій на 114 млн доларів, пише AIN.

Сервіс для пошуку попутників BlaBlaCar оголосив про покупку французького автобусного оператора Ouibus і про залучення інвестицій на 114 млн доларів, пише AIN.
Фото: wikipedia.org

Ouibus належить державній залізничній фірмі SNCF. Сума угоди не розголошується. Поглинання стане першим виходом BlaBlaCar за межі карпулінгового бізнесу. Раніше компанії вже співпрацювали в рамках шестимісячної тестової програми.

Компанія Ouibus була заснована в 2012 році. За останні три роки оператор перевіз уже понад 12 млн пасажирів, а також налагодив понад 300 маршрутів у Франції і Європі. Однак компанія поки не показувала прибутку.

Що далі?

У BlaBlaCar вказують, що угода допоможе «підвищити мобільність населення, оптимізувати використання вільних місць в транспорті, запропонувати зручне рішення для поїздок «від дверей до дверей».

Також компанія розглядає партнерство з іншими автобусними перевізниками в Європі. Це повинно привернути на карпулінгову платформу нову аудиторію, але детальні плани не розголошуються.

Інвестиції

Новий раунд на 114 млн доларів очолила SNCF і поточні інвестори проекту. Структура інвестицій не розкривається.

Як припускає видання TechCrunch, держкомпанія запропонувала не тільки гроші, але і акції. SNCF і BlaBlaCar будуть спільно працювати у Франції над транспортними рішеннями, об'єднуючи поїздки з попутниками, автобусні та залізничні перевезення.

Станом на вересень 2018 року, у BlaBlaCar налічувалося понад 65 млн користувачів в 22 країнах. З них 4 млн — в Україні.

Нагадаємо, що сервіс BlaBlaCar став прибутковим за підсумками перших дев'яти місяців 2018 року вперше з моменту свого заснування в 2006 році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися