Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2018, 14:25

НБУ продовжив дію ліцензій на валютні операції для небанківських установ

Нацбанк для забезпечення рівних та єдиних умов для діяльності учасників небанківського фінринку продовжив небанківським фінансовим установам строк дії генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк для забезпечення рівних та єдиних умов для діяльності учасників небанківського фінринку продовжив небанківським фінансовим установам строк дії генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій.
Фото: flickr.com

Що це означає?

  • Продовження строку дії відповідних ліцензій пов’язане з уведенням в дію 7 лютого 2019 року закону  «Про валюту і валютні операції», яким передбачено, що ліцензії на здійснення валютних операцій, видані після введення його в дію, діятимуть безстроково.
  • У зв’язку з цим могла виникнути ситуація, при якій небанківські фінансові установи, дія ліцензій яких закінчується до введення в дію закону, отримали б строкові ліцензії, а установи, дія ліцензій яких закінчується після введення в дію цього закону, — безстрокові.

На сьогодні НБУ видано генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій 90 небанківським фінансовим установам та національному оператору поштового зв’язку, з них 33 ліцензії на здійснення діяльності з обміну валют.

При цьому, у 10 небанківських фінансових установ строк дії ліцензії закінчується в період до 7 лютого 2019 року, а ще у 7 небанківських фінансових установ — протягом трьох місяців після дати введення в дію цього закону.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися