Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2018, 13:23

У Латвії затримали екс-президента Міського комерційного банку

Правоохоронні органи Латвійської Республіки затримали президента і одного з власників Міського комерційного банку (CityCommerce Bank) Рейніс Тумовса, який знаходився в міжнародному розшуку. Про це повідомляє Нацполіція України.

Правоохоронні органи Латвійської Республіки затримали президента і одного з власників Міського комерційного банку (CityCommerce Bank) Рейніс Тумовса, який знаходився в міжнародному розшуку.
Фото: uaportal.com/Рейніс Тумовс

Оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції зібрали докази причетності керівників Міського комерційного банку та комерційних структур до виведення та привласнення активів банку. Сума завданих збитків становить майже 300 мільйонів гривень.

Що сталося

упродовж 2013-2014 років посадовці видали кредити фіктивним фірмам, а кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавалися кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена в десятки разів.

Банкірам було повідомлено про підозру:

  • Президенту, одному з власників Міського комерційного банку, за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
  • Голові правління за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Крім того, керівникам фіктивних підприємств також було повідомлено про підозру за ст. 205 (Фіктивне підприємство) КК України.

  • У 2017 році керівників банку було оголошено у міжнародний розшук.
  • У жовтні 2018 року правоохоронні органи Латвійської Республіки затримали президента Міського комерційного банку.
  • На даний час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком один рік.

«Також встановлено, що голова правління банківської установи отримавши громадянство РФ, виїхав до тимчасово окупованої території АР Крим», — йдеться в повідомленні Нацполіціі.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 листопада 2018, 15:05
#
К нам если экстрадируют, то отпустят по решению суда
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися