Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2018, 16:02

Боротьба Венесуели за власне золото

Через санкції з боку Сполучених Штатів, які блокують золотовалютні операції Венесуели, у країни практично немає шансів повернути своє золото.

Банк Англії відмовив у поверненні Венесуелі злитків дорогоцінного металу, загальною вартістю 550 мільйонів доларів. Латиноамериканська держава раніше віддала на зберігання свої запаси золота, але тепер не може отримати їх назад. Експерти стверджують, що репутація Лондона після таких подій не постраждає, але ситуація нагнітається, і швидше за все посилить загальну недовіру на фінансовому ринку.

Венесуельський уряд прийняв рішення про повернення злитків в зв'язку з несприятливим економічним становищем, яке спостерігається в країні вже протягом декількох років. Щоб роз'яснити ситуацію, необхідно проаналізувати факти: щомісячний показник інфляції в державі перевищує 150%. Влада використовує для фінансових операцій запас золота, але кількість дорогоцінного металу стрімко зменшується. Для Венесуели повернення металу ─ не тільки принцип, але і необхідність.

Боротьба Венесуели за власне золото почалася ще кілька місяців тому. Тоді влада латиноамериканської країни хотіла повернути 15 тон металу, але отримала відмову через проблеми страхування щодо пересилання вантажу. Поки тривали бюрократичні процедури, Штати разом з ЄС продовжили санкції відносно Венесуели. Це забезпечує офіційну позицію у відмові повернення Лондоном золота. Заява Банку Англії про відмову мотивувалась тим, що керівництво Венесуели може витратити гроші, виручені від продажу дорогоцінного металу, в особистих цілях.

Лондон вважається європейським фінансовим центром. Незважаючи на історію з венесуельським золотом, його імідж не постраждає і він не втратить репутацію у фінансовому світі. При цьому, вищеописана ситуація буде сигналом для економічно слабких держав щодо пошуку більш надійних сховищ. Багато країн в останні роки акумулюють запаси на своїй території. Наприклад, через розбіжності з США Туреччина вивезла із країни все своє золото.

Посилення геополітичної напруженості, економічні конфлікти і санкції роблять зберігання золота на території інших держав певною мірою ризикованим. Ситуація з венесуельськими золотими злитками може стати показовою і незабаром інші країни задумаються про вивезення резервів золота з фінансових центрів.

Компанія LBLV пропонує послуги з торгівлі спотовим золотом. Цей актив є досить популярним і вигідним для інвестицій. Вкладайте в надійні компанії і будьте впевнені у збереженні своїх коштів.

Коментарі - 2

+
0
ballistic
ballistic
13 листопада 2018, 16:52
#
Півмільярда баксів погоди в царстві Мадуро не зроблять.
+
0
mary27
mary27
13 листопада 2018, 17:13
#
Ага, запустят в обращение обеспеченный золотом венесуэльский тугрик)
То есть «Эль педро»)

Характерный пример, показывающий, что социализм в стране — хуже Чернобыля.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися