Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2018, 15:58

Нацбанк переглянув механізм перевірки інкасаторів

НБУ планує уточнити вимоги до порядку проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію регулятора на надання банкам послуг з інкасації, з урахуванням набутого досвіду при практичній реалізації процедури перевірок. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

НБУ планує уточнити вимоги до порядку проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію регулятора на надання банкам послуг з інкасації, з урахуванням набутого досвіду при практичній реалізації процедури перевірок.
Фото: flickr.com

Що це означає?

  • Регулятор визначив перелік документів, необхідних для перевірки юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації.
  • Одночасно було встановлено і термін надання НБУ цього переліку юрособі — не пізніше ніж за п'ять робочих днів до початку перевірки.
  • НБУ збільшив термін проведення перевірки юридичної особи з 3-5 до 5-10 днів, що повинно бути достатнім для виконання запланованого обсягу перевірки.
  • Регулятор визначив порядок запобігання реального або потенційного конфлікту інтересів керівника і членів інспекційної групи, який може виникнути під час перевірки юрособи та врегулював низку інших технічних питань, що виникли при практичній реалізації процедури перевірок юросіб.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися