Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2018, 17:30

Перші результати використання в Україні механізму ескроу обговорили на семінарі у Києві

Представники Райффайзен Банку Аваль взяли сьогодні участь у практичному семінарі «Механізм ескроу: перші результати та перспективи використання в Україні», організованому юридичною фірмою AVELLUM та Американською торговельною палатою в Україні.

Зокрема, першими результатами та перевагами використання ескроу поділилася Вікторія Масна, начальник управління інвестиційного банкінгу Райффайзен Банку Аваль.

«Завдяки затвердженому новому Закону «Про акціонерні товариства» мажоритарні власники товариств отримали прозору процедуру, що дає реальну законну можливість стати єдиним власником акціонерного товариства та отримати 100% акцій. Дана процедура давно використовується у світовій практиці, це стало ще одним інструментом для покращення умов ведення бізнесу в Україні», — зазначила під час семінару Вікторія Масна.

Рахунки умовного зберігання (ескроу) — новий продукт для українського ринку, що відкриває нові можливості для прозорого здійснення торгівельних операцій, а також допомагає акціонерним товариствам підвищити рівень свого корпоративного управління.

Даний продукт активно використовується на міжнародних ринках та є водночас способом здійснення розрахунків і забезпеченням зобов’язань сторін за договором. Ескроу мінімізує ризики і втрати у разі порушення або невиконання зобов’язань контрагентом. Крім того, дані рахунки використовуються для процедури sqeeze out, що надає власникам контрольного пакету акцій товариства право примусового викупу повного пакету акцій.

Замовити картка «Fishka» Райффайзен Банку Аваль

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися