Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2018, 8:28

АМКУ взявся за Western Union та MoneyGram

Антимонопольний комітет України збирається перевірити ринок послуг з організації міжнародних переказів фізичним особам. Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) збирається перевірити ринок послуг з організації міжнародних переказів фізичним особам.
Фото: retailers.ua

Кого перевірятимуть?

Співробітники комітету перевірять роботу Western Union та MoneyGram. 

Наразі Комітет проводить дослідження ринкуз метою:

  • контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг з організації виплати фізичним особам переказаної із-за кордону іноземної валюти за терміновими переказами без відкриття банківського рахунку (неторговельні операції);
  • визначення наявних проблемних питань у взаємовідносинах між українськими громадянами, які переказують кошти, та міжнародними системами переказу коштів;
  • перевірки законності встановлення розміру комісійної винагороди за переказ коштів.

За інформацією з офіційного веб-сайту НБУ в Україні діє 6 міжнародних систем переказу коштів.

У 2017 році понад 75% переказів валюти із-за кордону було здійснено через Western Union та MoneyGram (51,49% та 23,79% усіх транскордонних переказів в Україну відповідно), у І півріччі 2018 року – 79% (Western Union 56% і MoneyGram 23%).

Коментарі - 3

+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
6 листопада 2018, 9:04
#
Не понимаю, почему они не проверяли их раннее, ведь Western Union и MoneyGram это лидеры рынке через которые проходит 75% валюты, в данном канале.
+
0
barbav
barbav
6 листопада 2018, 10:23
#
Кто то из профессиональных бюджетных воров в раде хочет зайти на этот рынок.
Визу и мастеркард еще начните проверять, у них же 99% рынка пластиковых карт.
+
+10
Andrey M
Andrey M
6 листопада 2018, 11:23
#
Вы считаете стоимость услуг данных операторов рыночными? Тогда поинтересуйтесь стоиость переводов этих операторов, например с Германии в США и с Германии в Украину. В чем суть разницы в тарифах, может здесь есть какие то риски для самой системы?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися