Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2018, 18:39

8 тезісів з розповіді екс-очільниці НБУ

На посту голови НБУ Валерії Гонтаревій довелося зіткнутися не лише з макроекономічними проблемами, але і з маніпуляціями та погрозами на свою адресу.

Валерія Гонтарева прийшла на посаду голови Національного банку України в червні 2014 року, а 10 квітня 2017 року подала заявку про відставку. З 1-го жовтня 2018 Гонтарева є співробітником Інституту міжнародних відносин Лондонської школи економіки. Тепер вона буде консультувати центробанки різних країн з питань монетарної і валютної політики. Перший проект екс-глави НБУ — подолання кризи в Тунісі.

Колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарева дала розгорнуте інтерв'ю редакції «НВ». У ньому вона поділилася спогадами про роботу на посаді голови Нацбанку. «Мінфін» вибрав найцікавіші моменти.

Про ситуацію на банківському ринку України у 2014 році

Я планувала тоді завершити реформу банківського нагляду за рік, в результаті ми зробили її за три роки. Якби не довга історія з ПриватБанком [його боргами і націоналізацією], я думаю, зробили б за два з половиною роки. Ключовий виклик був з точки зору макроекономіки.

Як макроекономіст я знала, які дисбаланси були у нашої країни, і що є міжнародна спільнота, готова допомогти і закрити дірки в платіжному балансі. Але тут ви раптово переходите на вільне курсоутворення, втрачаєте 10% території, понад 15% ВВП і за один день у вас втрачається 30% валютної виручки.

Екс-голова НБУ пояснює: «Чому я зараз займаюся монетарною політикою, консультую інші країни? Тому що наш досвід банківської реформи увійшов в підручники всього фінансового світу. Раніше прикладом була реформа банківського сектора Туреччини в 1990-х. Тепер нас всюди запрошують ділитися досвідом ».

Про маніпуляції та тиск під час роботи в НБУ

«З першого дня під НБУ ходили проплачені мітинги. У багатьох ЗМІ — повна дезінформація, маніпуляції. Наприклад, від Юлії Тимошенко, яка виходить і розповідає, що Гонтарева видала 300 млрд грн рефінансування. А Гонтарева виходить в парламенті і показує: коли вона прийшла в НБУ, заборгованість по рефінансу була 110 млрд, а коли пішла — 19 млрд „- згадує екс-очільниця НБУ свою роботу на держпосаді.

Гонтарева не приховує, що багато депутатів намагалися “продавити» потрібні їм рішення: «За моє призначення проголосувало 346 депутатів, конституційна більшість. На другий день я заходжу в кабінет Нацбанку, сідаю, тут же лунає телефонний дзвінок по внутрішньому зв'язку. Людина представляється: „Я депутат такий-то, я вчора за вас голосував“. І починає щось просити. Зателефонувало чоловік десять, на десятому вже сарафанне радіо їм передало, що мені можна не дзвонити ». І додає: «Мене дуже здивувало, коли з поста міністра економіки йшов Айварас Абромавічус і говорив:» Мені подзвонили і сказали ". Я хотіла тоді сказати: «Боже ти мій, скільки мені раз дзвонили і щось говорили».

Про погрози на свою адресу

За словами Валерії Гонтаревої, вона б не погодилася стати головою Нацбанку «якби уявляла рівень тиску».

«Звичайно, погрожували. У мене навіть була державна охорона з жовтня 2014 року і допоки мене не звільнили. Багато різних видів загроз було, включно з цими трунами», — відповіла екс-глава НБУ на питання, чи погрожували їй фізично.

Екс-очільниця НБУ має на увазі акцію активістів Нацкорпуса 1 березня 2017 року. Протестуючи проти російських банків, вони принесли під стіни Нацбанку труну, в якій лежала лялька у тюремному одязі з обличчям Гонтаревої.

Гонтарева також згадала недавню заяву Сергія Тарути, «який розповідає, що Гонтареву треба посадити у в'язницю — це єдине місце, де цінних свідків не вбивають».

Про те, що під час роботи в НБУ не вистачало підтримки президента і правоохоронних органів

«Я чекала від президента більшої підтримки! Одне можу сказати, якби президент не був згоден з лінією, яку вів НБУ під моїм керівництвом, замінив би мене», — сказала Гонтарева. І ще додала, що розраховувала на більшу підтримку з боку правоохоронних органів, яким Нацбанк передав безліч документів щодо недобросовісних банків.

«Я хотіла більшої підтримки від правоохоронних органів, яким ми передали паперів, як три ваші будівлі, про всі ці банки для відмивання і банки-зомбі. Це ж все було передано. І ви розумієте, 90 банків, щоб їх вивести, треба було задокументувати, це тонни документів. І де воно все?» — запитує екс-глава НБУ.

Про націоналізацію ПриватБанку

Ми влили в Приват 146 млрд грн, щоб закрити діру. А постаудит знайшов ще одну дірку в 38 млрд, ми і їх влили. Ви уявляєте, про які гроші ми говоримо? Це 40% нашої монетарної бази. Це 33% депозитів нашого населення.

Єдине, в чому ми пішли на поступку Привату, — це питання дедлайну по рекапіталізації. Коли Приват не виконав перший дедлайн — 1 квітня 2016 року, його перенесли на 1 вересня 2016- го. Але все це було в меморандумі МВФ передбачено. Після цього ми одразу отримали транш.

Коломойський розповідав, що це рейдерство з боку Нацбанку. Але ж там ніхто ні копійки не заплатив за виданими кредитами. Капіталу в цьому банку ніякого не було. Активів не було. Держава замінила активи держпаперами.

Про ключову проблему банківського ринку України

В Україні дуже висока частка кредитів пов'язаним особам. Найгірша ситуація спостерігається в державних банках, — їх використовували для видачі кредитів представникам політичних кіл.

«Найбільші проблеми були в наших системних банках. Це держбанки і Приват. Але в держбанках — це не стільки кредити пов'язаним особам в прямому сенсі слова, це кредити, видані політичній еліті країни. Якщо для когось «злочинна влада» була представлена ​​Віктором Януковичем, то подивіться на баланс цих банків, і ви зрозумієте, що «злочинна влада» діяла на території України років 20. Держбанки використовували, як хотіли. Ось недавно історія — нардеп Станіслав Березкін, компанія Креатив і так далі. Це ж не сім'я Януковича вже, правда? А перед цим, подивіться: брати Клюєви, до Клюєвих ви інших знайдете. Весь політичний олімп » — пояснює ситуацію Гонтарева.

Про те, що олігархи дуже вільно почувають себе в Україні

Правоохоронна система не працює — і це, на думку екс-очільниці Нацбанку, найбільша проблема.

Ми у Жеваго взяли персональну гарантію, коли з банків населення виносило гроші, — допомагали йому з рефінансуванням на виплату гарантованих законом депозитів, взяли у нього в заставу Білоцерківську ТЕЦ. Я тоді сказала Жеваго, що якщо він не виконає персональне зобов’язання, то залишиться в одних трусах. У чому він залишився? У нього все є. Де персональні гарантії? Всі вони оскаржені в судах. Ви розумієте, яке свавілля у нас?

Так само у нас з'явилися активи ПриватБанку. Але це виявилися активи третіх осіб, які навіть в банку не були. Не було реальної оцінки цих активів, які входили в персональну гарантію. Ми в НБУ брали такі гарантії не тільки у Жеваго і Коломойського, а й у [колишнього власника збанкрутілих банків VAB і Фінансова ініціатива, власника агрохолдингів Авангард і UkrLandFarming Олега] Бахматюка. Вони повинні були всім своїм майном відповідати, навіть годинниками. Але ніхто нічим не відповів.

Добре, а банки для відмивання? Олігархи хоча б мають якісь зв'язки і здатні «вирішувати». А банки для відмивання чим відповідатимуть, якими активами? Ось був, наприклад, банк Велес, який фінансував Батьківщину. Коли ми прийшли за адресою цього банку, то його там просто не було. Скажіть, як це?

Я знаю, скільки ми в Нацбанку передали НАБУ документів по тому ж таки Привату. Я хочу побачити, що вони з ними роблять, куди вони їх дівають. Їдять, чи що?

Я розумію, що у нас у всьому, у чому винна країна, повинен бути винен президент. Якщо ми так будемо міркувати, то, швидше за все, станемо дуже схожі на Росію. Не може одна людина за всіх зробити їх домашню роботу. Президенту пощастило, що в НБУ прийшли ті, хто зміг. Пощастило, що в Мінфін прийшли ті, хто зміг. Пощастило, що в Нафтогаз прийшли. Ось ще б прийшли б в НАБУ, в САП, в прокуратуру, в суди — тоді б більше пощастило.

Про нападки Наливайченка  

Гонтарева спростувала заяву Наливайченка, яку він зробив на початку жовтня: колишній голова СБУ стверджував, що Гонтарева нібито купила у Лондоні будинок вартістю 23 млн фунтів стерлінгів (близько $ 30 млн).

«Було смішно, коли абсолютно божевільний Валентин Наливайченко розповідав по телебаченню в той день, коли ми знімали квартиру з моїм сином-студентом першого курсу, що нібито Гонтарева купила в Лондоні будинок за 23 мільйони фунтів. Він почув, що я вже працюю в Лондоні, і далі треба було робити подібні інсинуації. І цих безумців хтось ще показує зі всіма цими текстами. А ви в цей момент підписуєте договір оренди маленької двокімнатної квартири »- додала екс-глава Нацбанку України.

Коментарі - 53

+
+30
eurobaks
eurobaks
2 листопада 2018, 19:49
#
А кто же этих судей назначает..?!, мда… запутанная история
+
+15
yarg
yarg
2 листопада 2018, 20:45
#
Как кто? высший совет судий и квалификационная комиссия из общественных активистов.
Ну и да — имеем 5500 судий и около 4000 вакансий — никто в судьи не спешит идти.
+
0
eurobaks
eurobaks
3 листопада 2018, 19:01
#
Конституція України
Стаття 128. Призначення на посаду судді здійснюється Президентом України за поданням Вищої ради правосуддя в порядку, встановленому законом.
Призначення на посаду судді здійснюється за конкурсом, крім випадків, визначених законом.
Голову Верховного Суду обирає на посаду та звільняє з посади шляхом таємного голосування Пленум Верховного Суду в порядку, встановленому законом.
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 10:42
#
Вот-вот. подает «Вища рада», а конкурс проводят «антикоррупционные активисты»
К слову сказать снять потом судью — вообще нереально.
+
0
Lexa9992018
Lexa9992018
2 листопада 2018, 21:11
#
Не знаю как кому, мне наша «Лерка золотая ручка» нравится!
+
+10
Qwerty1999
Qwerty1999
2 листопада 2018, 23:23
#
Буду надеяться, что Тунису повезёт больше…
+
0
Ladoga
Ladoga
3 листопада 2018, 8:22
#
Там ребятки бодрее вопросы решают, может не увидим мы её вовсе.Ну и странно что она всё описала по годам, а про ICU забыла. Авангардисты- они такие =)
+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
3 листопада 2018, 10:14
#
Ladoga

Конечно не увидите — кто же вас в Тунис то пошлёт.

Вам странно, что у экс-главы НБУ спрашивали только о её работе в НБУ — ну так вам никто не мешает организовать интервью с Гонтаревой, как экс-сотрудницей ICU, и задать все интересующие вас вопросы.
+
+30
Ladoga
Ladoga
3 листопада 2018, 11:34
#
Спасибо, в Тунисе был. правда в 2016ом. Ну и… всякую чушь про гробы несла, а про ICU и авангард забыла, вот и странно. Я, конечно, понимаю что у вас от этой темы горит и она святая, но вот RTX off очень полезным бывает.
+
+43
Qwerty1999
Qwerty1999
3 листопада 2018, 11:57
#
Святая или нет — это решать церкви — только у них есть монопольное право причислять к лику святых.

Всем борцам за справедливость могу напомнить общеизвестный факт — против Гонтаревой нет открытых уголовных дел, поэтому сколько бы вы не плевались в её сторону — она чиста перед законом.
+
0
Ladoga
Ladoga
3 листопада 2018, 12:03
#
Также напомню, что против Гитлера, Путлера и иже с ними- тоже дел не открывали.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
3 листопада 2018, 12:49
#
Нашли базу для сравнения — экс-главу НБУ сравниваете с действующим президентом РФ.

А ведь могли бы выбирать кандидатуры для сравнения из одной страны и в одну эпоху, например, сравнили бы с экс-президентами Кравчуком и Кучмой.

Против Кравчука не было уголовных дел, против Кучмы — были.

+
0
Ladoga
Ladoga
3 листопада 2018, 17:11
#
Можно еще и гибридно: Юща вспомнить =)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2018, 12:32
#
Вспомнить конечно можно, но с уголовными делами против Ющенко тоже слабовато, даже по итогам дерибана банка «Украина»…
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 12:45
#
А типа ющенко его дерибанил. он работал в Украине в начале 90-х, а банк дожил до конца тех же 90-х. причем еще году в 1995 он неплохо себя чувствовал.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2018, 12:52
#
Замечена интересная тенденция — если необеспеченные кредиты выдавать сейчас, то это аукнется невозвратом только через годик-другой.

Ющенко никуда не исчез из банка Украина, а перешёл на работу в НБУ и даже его возглавил.
И если к Рожковой были претензии по банкам Михайловский и Платинум-банк, то и к Ющенко были претензии и по банку Украина и по работе в НБУ — другое дело, что все эти претензии так и остались нереализованными и не вылились в конкретные уголовные дела.

Ну а нет дел — нет и разговора на эту тему…
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 13:04
#
@Ющенко никуда не исчез из банка Украина, а перешёл на работу в НБУ @ — я один вижу противоречие в этой фразе?

Перешел. Все.
И завалили банк Украина не 5000 гривен матпомощи, которую получил там Ющенко в 1992 году, чем его до сих пор порекают, а постановления правительства типа « Выдать под программу развития буряководчества 100 миллионов гривен кредитов без залога под 2 % годовых», которые потоком шли в 1996, 1997, 1998 годах.
+
0
Ladoga
Ladoga
4 листопада 2018, 19:12
#
Увы, это особенности самой Украины: уголовные дела не завести на таких ребяток.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2018, 22:08
#
Ladoga
«уголовные дела не завести на таких ребяток»

Из того, что на слуху…

ФИО бывших президентов, на которых открывались уголовные дела:
— Кучма
— Янукович

ФИО бывших премьер-министров, на которых открывались уголовные дела:
— Звягильский
— Лазаренко
— Тимошенко
— Азаров

Может кого и пропустил — не обессудьте…
Так что — было бы желание…
+
0
Ladoga
Ladoga
4 листопада 2018, 22:25
#
Против Кучмы дела нет, были жалкие попытки влиять на админ-ресурс, не более.
https://korrespondent.net/world/worldabus/17029-chetyre-tela-georgiya-gongadze обратите внимание на дату публикации. Так что- то дело, жалкие попытки сместить Кучму.
Про яныка: он и его когало наворовало, им дали убежать, а его сын, на тот бабос- вполне вольготно и свободно себя чувствует в Украине.
Из тех кто реально сел- была, йуля, и то- могла бы по залогу не сидеть в СИЗО.
Из той илиты что у нас есть, по-настоящему посадить никого нереально. Дикая страна, дикие нравы.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2018, 22:40
#
Ladoga
«Про яныка: он и его когало наворовало, им дали убежать, аего сын, на тот бабос- вполне вольготно и свободно себя чувствует в Украине.»

Какой из трёх сыновей?
Если тот, что похоронен в Крыму — то конечно вольготно себя чувствует в украинской земле, но это не надолго.
Если тот, что рождён вне брака — так он ещё слишком мал, да и не в Украине он сейчас.
Если Саша-стоматолог — так он больше в Питере продвигает свой бизнес и не сильно высовывается — ведь «крыша» уже явно не та, слишком прохудилась…
+
0
Ladoga
Ladoga
5 листопада 2018, 2:54
#
http://dengi.ua/business/305023-Gazovyj-biznes-Janukovicha-reorganizujut----SMI
https://24tv.ua/ru/biznes_pod_prikrytiem_kak_janukovich_do_sih_por_obogashhaetsja_za_schet_ukraincev_n866516
Ломаем Жору, работаем в Украине =)
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 листопада 2018, 9:11
#
И ни слова о том, что кто-то из семьи Януковичей вольготно живёт в Украине — о чём собственно вы писали ранее.

Ну а то, что часть украинской собственности как была так и осталась оформленной на любовниц или со-товарищей — так это законы у нас такие — нельзя в демократическом государстве отобрать собственность даже у преступника без решения суда, а уж у любовницы, основное «преступление» которой, рождение ребёнка вне брака — так тем более нельзя отобрать собственность — нет факта состава уголовного преступления.

Почему прокуроры и судьи не спешат наводить закон и порядок в стране — это уже другой вопрос…
+
0
987
987
5 листопада 2018, 14:28
#
Устаревшая информация. Тут пишут что уголовное дело будет https://ubr.ua/finances/banking-sector/iz-za-privatbanka-otkrojut-uholovnoe-delo-v-otnoshenii-rukovodstva-natsbanka-3877440 «Дело будет открываться в отношении председателя Нацбанка на момент национализации Приватбанка — Валерии Гонтаревой. Заявитель (Ростислав Кравец) указал в заявлении о нарушении ею постановления НБУ №615 от 19 сентября 2015 года. А именно пункта, запрещающего Нацбанку предоставлять новые кредиты пока финансовая структура не вернула ему старые займы. Именно это и произошло в истории с Приватбанком, что было продемонстрировано в суде: слова самой Гонтаревой о том, что НБУ предоставил Приватбанку новый заем в размере 15 млрд. грн. еще до того, как он погасил ранее предоставленные 19 млрд. грн. Причем в этот момент днепровский банк был признан неплатежеспособным и в нем работала временная администрация.»
+
0
yarg
yarg
5 листопада 2018, 14:32
#
Ростик кравец? нувсепонятно :)
+
+97
5503
5503
3 листопада 2018, 15:07
#
Говорить и ездить по ушам она умеет.Факт.Спросите мнение у юр.лиц, Фопов и физ.лиц которые потеряли деньги в положенных нею банках.Вспомните как ложились эти банки.В конце ОБД в пятницу в основном. Плачется она про Жеваго. Финики начали сбой давать за три месяца до признания не платежеспособными.Лично писал в НБУ о не возврате депозита, ответ прислали с указанием ориентира движения в сторону «ЛЕСА».В то же время рефинанс им дали. Пишите что чиста перед законом… Просто у нас у каждой власти свой свод законов под себя и своих и это наша беда и Гонтарева наша беда.
+
+90
Qwerty1999
Qwerty1999
3 листопада 2018, 15:50
#
«Спросите мнение»

Чтобы кто-то из бизнесменов признал свои ошибки при выборе банка — да ни в жизнь.

Рефинанс НБУ из ФиКа вывела не Гонтарева, а менеджеры банка на подконтрольные Жеваго предприятия.

Рефинанс Финикам давали и под личные гарантии Жеваго и под подписанные документы о докапитализации.
Другое дело, что Жеваго зажлобился вливать бабло в ФиК и надеялся, что всё обойдётся, как это бывало неоднократно.
Оказалось — не обошлось, в банк ввели ВА.
Жеваго тоже ещё тот крендель — когда просил денег — подписывал персональные гарантии.
А как настало время платить по долгам — через суд отказался от своих персональных гарантий.
Наши бизнесмены — настоящие хозяева своего слова:
— слово дал
— слово забрал
По теории некоторых форумчан — наши олигархи сплошь все белые и пушистые, а если и украли какие-то миллиарды — ну так они им были нужнее, чем НБУ или населению.
+
+64
Ladoga
Ladoga
3 листопада 2018, 17:10
#
И снова вопрос про то, как её сынишка сколотил бабос ровно в тот момент когда она стала главной НБУ. =) Ну и да- Кубива с ней посадить в соседнюю камеру. Ну и ладно- у нас люди добрые, дык в Тунисе её за такие фертеля в кошачий наполнитель живьём закопают.
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 11:15
#
А где источник о немыслимом баблосе сыночка? Шарий? дубинский? фантазия?
+
0
Ladoga
Ladoga
4 листопада 2018, 19:13
#
Вы не знаете как декларации членов семьи чиновников смотреть?)
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 19:22
#
Знаю. вот только 53000 гривен годовой зарплаты ее сына мне не показались «бешеным боблищем». А именно этот доход указан в декларациях.
+
0
Ladoga
Ladoga
4 листопада 2018, 20:10
#
Прям за несколько лет 53к грн и ланос во владении?)
+
0
Ladoga
Ladoga
4 листопада 2018, 20:12
#
PS: «Европивзбут» и ООО «Вансер груп» очень вам в этом помогут
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 22:29
#
Они есть в декларациях?
+
0
Ladoga
Ladoga
5 листопада 2018, 2:16
#
Т.е. даже не пробовали смотреть. ясн
+
+30
yarg
yarg
5 листопада 2018, 8:07
#
Повторю… В декларациях указан годовой доход сына гонтаревой. Зарплата по 53000 гривен в год и продажа имущества в 2014 году. Где анансированные вами неслыханные доходы? Год? Нету? Ну я так и думал…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2018, 22:09
#
53к в месяц — зарплата рядового программиста…
+
0
yarg
yarg
4 листопада 2018, 22:30
#
Только у него это за год
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 листопада 2018, 8:54
#
На фоне форумных миллионеров он обычный нищеброд
и даже доходы от продажи квартиры, которые многих
форумчан сбивают с пути истинного,
не могут сына Гонтаревой вывести в категорию олигархов.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 листопада 2018, 9:01
#
Ladoga
«И снова вопрос про то, как её сынишка сколотил бабос»

Ну а кроме факта продажи недвижимости сыном Гонтаревой,
доставшейся ему по наследству, и внесения этой суммы в декларацию
у вас есть ещё какие-то аргументы или домыслы.

Если сможете, не цитируйте Шария, а вот на 95-й квартал
я соглашусь — к их информации, даже если она подана
в качестве шутки я больше доверяю, чем Шарию.
+
0
Ladoga
Ladoga
5 листопада 2018, 15:54
#
https://ibb.co/dABSnf
Думал многие, на минфине, умеют пользоваться теми скромными инструментами, что нам подают.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2018, 0:27
#
Неужели «керівник ТОВ» — это уголовно наказуемое преступление?
+
0
Ladoga
Ladoga
6 листопада 2018, 2:23
#
Если получать прибыль и не светить её вполне. Вот ещё вдогонку https://skelet-info.org/syn-glavy-nbu-gontarevoj-i-ego-zhena-vyveli-iz-delta-banka-krupnuyu-summu/ великолепная история о том, как нужно/не нужно пользоваться своими полномочиями.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2018, 11:00
#
«Если получать прибыль и не светить её вполне»

А у вас есть факты, а то ваша болезненная предвзятость именно к этому руководителю выходит за все разумные рамки.

И насколько известно, в настоящее время как раз вы уклоняетесь от уплаты налогов со всех своих доходов, но постоянно пытаетесь навешивать ярлыки и высказывать беспочвенные обвинения в адрес других.
+
+1
Ladoga
Ladoga
6 листопада 2018, 22:59
#
Меня просто убивает лицемерие таких как вы, которые осуждают тех кто уклоняется от налогов, но леру и иже с ней- хвалите. Лицемерие- не более.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2018, 23:48
#
Ladoga
«Меня просто убивает лицемерие таких как вы»

А меня уже давно не удивляет безграмотность
и незнание действующего законодательства таких как вы.

Объясняю на сегодняшнем примере…

06.11.2018 прес-реліз
Національний банк України рішенням Правління від 06.11.2018 №749-рш відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у АТ «БМ Банк» та виключив цей банк з Державного реєстру банків.

Все решения НБУ о вводе ВА или отзыве банковских лицензий принимались коллегиально (коллективно) — Правлением НБУ.
С персональным составом Правления НБУ можно ознакомиться на сайте НБУ.
Гонтарева в своё время занимала должность Главы Правления НБУ, т.е руководила НБУ и возглавляла коллегиальный орган, принимавший решения о вводе ВА либо об отзыве лицензий.

По украинскому законодательству нельзя привлечь к уголовной ответственности коллегиальный орган, можно только оспорить в суде принятые им решения.

Поэтому весь ваш бред о персональной ответственности Гонтаревой за решения Правления НБУ является юридически безграмотным.

Исходя из вышеизложенного ни один банк не подавал персональные иски против Гонтаревой а всегда оспаривал в суде конкретное решение Правления НБУ.
Некоторым это удавалось, большинству нет.

Так что рекомендую учить матчасть…
+
0
Ladoga
Ladoga
7 листопада 2018, 0:48
#
Ну так и я уклоняюсь от налогов в правовой плоскости, что за задницу не схватят. На выходе что имеем? Что не платятся налоги. Опять напомню: лицемерие.
+
0
Goychenich
Goychenich
3 листопада 2018, 18:02
#
Валюту купувати не треба
+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
4 листопада 2018, 22:00
#
Что это Гонтарева заоткровенничала?
+
+57
yarg
yarg
4 листопада 2018, 22:30
#
Ничего нового она не сказала
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
5 листопада 2018, 14:05
#
Единый чиновник с яйцами, за всю историю Украины!
+
+1
987
987
6 листопада 2018, 0:04
#
Не было таких, к сожалению (. Она выполняла договоренности с МВФ и это в интервью четко прослеживается. Уложить столько банков без последствий в нашей стране можно было только когда за твоей спиной стоит более мощная структура чем все наши депутаты и гос институты вместе взятые.
+
0
Ladoga
Ladoga
6 листопада 2018, 2:21
#
Вот вы сейчас только что заявили, что государство Украина, потеряло свой суверенитет, и что МВФ танцует Украину. Не надо так.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися