Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2018, 16:42

Fitch підвищило рейтинги Укрзалізниці

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги Укрзалізниці до рівня «B-», прогноз «стабільний», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги Укрзалізниці до рівня «B-», прогноз «стабільний», повідомляє Інтерфакс-Україна.
Фото: finclub.net

Оновлення рейтингу враховує оцінку автономного кредитного профілю Укрзалізниці (SCP), який в поєднанні з незмінним застосуванням Fitch спадного підходу відповідно до критеріїв для урядових організацій (GRE) призводить до того, що рейтинги ПАТ вирівнюються з рейтингами України (B-, «стабільний») .

Оновлення рейтингу дефолту емітента (РДЕ) в національній валюті пояснюється:

  • реструктуризацією більшості місцевих боргових зобов'язань,
  • безстроковим зняттям нереструктуризованого місцевого боргу з перехресних дефолтів за непогашеними євробондами,
  • виведенням боргу «Донецької залізниці» з перехресного дефолту в зв'язку з введенням урядом мораторієм по обслуговуванню цієї заборгованості.

Рейтинг облігацій Shortline Plc вирівнюється з довгостроковим РДЕ ПАТ, відображаючи думку Fitch, що ці цінні папери представляють собою прямі безумовні пріоритетні незабезпечені зобов'язання Укрзалізниці та є рівними по черговості виконання з усіма іншими існуючими і майбутніми незабезпеченими і несубординованих зобов'язаннями.

Як це було?

  • Укрзалізниця в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігацій на 500 млн доларів з терміном обігу п'ять років через спеціально створену компанію Shortline PLC.
  • У березні 2016 року Укрзалізниця реструктуризувала єврооблігації, пролонгувавши термін погашення до 15 вересня 2021 року і підвищивши процентну ставку з 9,5% до 9,875% річних. Також був змінений графік погашення основної суми позики: 60% повинно бути оплачено в 2019 році, 20% — в 2020 році і 20% — в 2021 році.
  • В кінці листопада 2017 року Укрзалізниця звернулася до власників цінних паперів з проханням схвалити відмову від крос-дефолту за євробондами у зв'язку з реструктуризацією частини внутрішньої заборгованості.
Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.