Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2018, 13:44

Російські санкції не вплинуть на макростабільність України — Нацбанк

У Національному банку сподіваються, що ведення санкцій з боку Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України не матимуть впливу на макроекономічну стабільність країни. Про це сказала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

У Національному банку сподіваються, що ведення санкцій з боку Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України не матимуть впливу на макроекономічну стабільність країни.
Фото: forbes.net.ua

«Дати глибоку оцінку ми поки не можемо. Стосовно контрсанкцій, то Україна ввела санкції набагато раніше, тому певні контрзаходи ми вже застосували. Що стосується того, як саме це вплине на макрофінансову стабільність, то слід сказати наступне: більшість санкцій застосовано проти фізичних осіб, тобто санкції стосуються блокування безготівкових коштів, активів, цінних паперів, всього, що знаходиться на рахунках російських банків в Росії. Мені хочеться вірити, що, враховуючи те, що список складається з депутатів, держчиновників, вони в Росії свої гроші не зберігають. В будь-якому випадку це їхні власні заощадження, і яким чином це вплине на макрофінансову стабільність, хочеться вірити, що ніяк», — сказала Рожкова.

За її словами, якщо говорити про юридичних осіб, то серед банків там є тільки один Кредит Дніпро. «І я хочу вірити, що він не має ніяких операцій з Росією», — зазначила перший заступник голови НБУ.

Нагадаємо, що Росія найближчим часом запровадить нові санкції проти України. Вони стосуватимуться як блокування активів окремих людей чи компаній, так і суттєвого обмеження на ввезення окремих товарів з України.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
0
rredrred
rredrred
1 листопада 2018, 14:00
#
А весь список компаний где посмотреть
+
0
Анна  Недогибченко
Анна Недогибченко
1 листопада 2018, 15:12
#
https://minfin.com.ua/2018/11/01/35474921/
+
0
Teilor
Teilor
1 листопада 2018, 18:32
#
Главную санкцию на транзит газа еще не ввели.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися