Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2018, 15:21

Банківський ринок Британії відстає від українського за низкою параметрів — Дубілет

Банківський ринок Британії сильно відстає від українського за низкою параметрів через те, що деякі ключові інфраструктурні елементи в Україні створювалися пізніше, з використанням удосконалених технологій.

Банківський ринок Британії сильно відстає від українського за рядом параметрів через те, що деякі ключові інфраструктурні елементи в Україні створювалися пізніше, з використанням удосконалених технологій.
Фото: kp.ua/Дмитро Дубілет

Про це розповів співзасновник Monobank і колишній керівник IT-департаменту Приватбанку Дмитро Дубілет в інтерв'ю Економічній правді.

«За рахунок того, що Україна менш багата країна в порівнянні з Заходом, виходить, що якісь ключові інфраструктурні елементи у нас створювалися пізніше. Наприклад, таке спостерігалося в телекомі, у банківській індустрії», — стверджує Дубілет.

Він зазначив, що західні банки вклалися в 1990 роках в якесь обладнання, яке застаріло вже через кілька років, а воно досі там працює. В Україні через те, що індустрія формувалася в 2000-х, все виходить більш ефективно.

Читайте також: Дубілет-молодший розповів, на чому заробляє monobank

«Наприклад, в Британії дуже нетипово переводити один одному гроші. Перевести комусь гроші — це якась свистопляска з купою даних, які ти повинен вводити. Їм легше один одному кеш передати. У нас же достатньо знати номер карти», — розповів Дубілет.

При цьому він зазначив, що в Англії набагато простіше запускати фінтех-стартапи, і ця сфера активно розвивається.

«Починаючи з того, що регулятор усіма силами намагається залучити таланти, людей. Є цілий напрям, в рамках якого вони намагаються заманити до себе айтішників, щоб вони там будували бізнес. Щоб запустити фінтех-стартап, необов'язково володіти банківською ліцензією. Достатньо мати ліцензію на електронні гроші. Процес отримання цієї ліцензії набагато простіший, ніж у нас у країні », — зазначив Дубілет.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
+6
ns5465456
ns5465456
30 жовтня 2018, 18:15
#
Накатите на Великобританию приват а потом выведете все деньги с Англии… чтоб они обанкротились…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися