Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2018, 13:32

У мережі криптовалюти Zcash відбувся хардфорк

В основній мережі Zcash відбулася активація протоколу Sapling, необхідного для здійснення захищених транзакцій і збільшення продуктивності блокчейна. Оновлення активовано на блоці 419200, повідомляє Forklog.

В основній мережі Zcash відбулася активація протоколу Sapling, необхідного для здійснення захищених транзакцій і збільшення продуктивності блокчейна.
Фото: medium.com

Що це дасть: дозволить зменшити час на обробку транзакцій до 90%, а також істотно знизити вимоги до обсягу пам'яті, необхідного для здійснення захищених транзакцій. Крім того, активація Sapling дасть можливість використовувати для захищених транзакцій полегшені клієнти, а не тільки повні ноди — будь-який комп'ютер, підключений до мережі блокчейн 24/7 і повністю синхронізований з нею.

Відразу після активації Sapling користувачам клієнта zcashd стали доступні адреси нового типу. В даний час кошти не можуть передаватися з захищених старих адрес на нові без розкриття суми транзакції. Це дає можливість аудиту монетарної бази ZEС, що відноситься до захищених адрес.

Команда Zcash в даний час працює над створенням інструменту, який дозволяє автоматизувати переміщення коштів без збитку приватності користувачів.

У блозі Zcash також говориться, що активація Sapling — по суті, «друге народження криптовалюти», оскільки робить проект на крок ближче до масового прийняття в якості відкритої та конфіденційної платіжної системи.

Варто зазначити, що на момент публікації статті вартість Zcash становила 121,50 доларів. При цьому капіталізація криптовалюти досягла 621 769 163 доларів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися