Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 18:19

Ми здатні в 4 рази зменшити комунальні рахунки, — Зубко

Контроль споживання теплової енергії дозволяє істотно зменшити комунальні рахунки. Про це в ефірі ТК «Прямий» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає «Урядовий портал».

Контроль споживання теплової енергії дозволяє істотно зменшити комунальні рахунки.
Фото: aif.ua

«Ми не зможемо в 2,5 раза зменшити ціну на газ, але ми здатні в 4 рази зменшити комунальні рахунки. Ми можемо продемонструвати на конкретному будинку в Дніпровському районі міста Києва, який за рахунок проведених енергоефективних заходів платив за споживану теплову енергію у минулому опалювальному сезоні – 8 грн за 1 кв. м, тоді як сусідні будинки – 32 грн за 1 кв. м. Досягнута економія в 4 рази, і цей шлях абсолютно здійсненний», – зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець розповів, що за рахунок впровадження обліку теплової енергії, працюючої програми «теплі кредити», муніципальних програм, запуску Фонду енергоефективності – українці зможуть як контролювати своє споживання теплової енергії, так і суттєво зменшити комунальні рахунки.

«80% будинків по країні вже мають будинкові лічильники. Десятки будинків отримали енергетичні сертифікати і вже мають розуміння щодо свого споживання. Працююча програма «теплих кредитів», муніципальні програми, запуск Фонду енергоефективності, модернізація ОСББ. Всі необхідні інструменти є, необхідно, в першу чергу, саме бажання людей рухатися в цьому напрямку», – підкреслив Зубко.

Коментарі - 8

+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
26 жовтня 2018, 19:00
#
Цікаво, яка система розподілення теплоносія в даному міфічному будинку
+
+15
huliolopez
huliolopez
26 жовтня 2018, 19:01
#
Класична «Но шо, теплоносій, ти попав на бабки»
+
+30
rredrred
rredrred
27 жовтня 2018, 13:07
#
Это реально, но почему умолчали что на один дом пошли все выделенные деньги на модернизацию всей страны. мождет посмотрим чьи там квартиры
+
+15
irakez
irakez
26 жовтня 2018, 22:58
#
8 грн? Какие-то сказки. У нас в новом доме со всеми технологиями, новенькой котельной и без всяких потерь — 15 грн за м2, а в других одесских новостроях еще выше.
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
27 жовтня 2018, 1:51
#
Пару депутатов-решальщиков, и ветерана Куликовской битвы заведите, и цифры сойдутся.
+
0
Алексей Стеценко
Алексей Стеценко
27 жовтня 2018, 3:08
#
Можно вообще свести к нулю — отключить отопление и спать дома в зимнем «спальнике», ходить по квартире в шубе и валенках. Умники-министры только языком все умеют рационализировать.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
27 жовтня 2018, 8:12
#
Лучше бы контролировали зарплаты и премии руководителей Нафтогаза.
+
+15
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
27 жовтня 2018, 8:31
#
Какая средняя сезонная температура была в этом доме? Минимально допустимая по новым нормам — 16 градусов? А в том где 32грн/м2? Сколько люди сами себе натопили — 23-25 градусов? Потому что не участвовали в эксперименте по омолаживанию и оздоровлению организма холодом? А в этом доме вообще люди жили? Или он может без окон и дверей? Или просто поддерживали +4, чтобы отопление не замёрзло? Тогда может быть. Или это может вообще в рублях? На фото же рубли изображены.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися