Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 16:56

У МЕРТ розповіли, як розміщення євробондів вплине гривню

Розміщення Україною єврооблігацій на суму 2 млрд доларів має позитивно вплинути на курс гривні. Про це сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов у коментарі УНІАН.

Розміщення Україною єврооблігацій на суму 2 млрд доларів має позитивно вплинути на курс гривні.
Фото:biz.censor.net.ua

«На курс гривні це може вплинути позитивно, тому що надходження в розмірі 2 млрд дол в країну — це позитивний крок, це збільшення резервів Нацбанку, можливості для інтервенції тощо», — сказав Нефьодов.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Україна розмістила два випуски єврооблігацій на загальну суму близько 2 млрд дол.

Також було розміщено 5-річні облігації на 750 млн дол. з доходністю 9% річних і 10-річні на 1,250 млрд дол з доходністю 75% річних.

Що це означає?

Після закінчення роуд-шоу і оформлення необхідних документів, Україна отримає гроші в розпорядження уряду, за рахунок яких будуть профінансовані деякі, в тому числі і соціальні статті витрати.

Коментарі - 1

+
0
rredrred
rredrred
27 жовтня 2018, 13:12
#
«деньги в распоряжение правительства, за счет которых будут профинансированы некоторые, в том числе и социальные статьи расходы» — вот зачем врать, ведь в январе и феврале их пустят на возврат долгов, взятых в среднем под 7,75 % годовых. а взяли под 9%. действий правительства ведет к тому, что отдавать надо будет с каждым разом все больше, а значит на межбанке за эмиссию выкупят больше валюты на погашение долгов, вот и обратный эффект для курса гривны от таких долгов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися