Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2018, 17:51

ЄЦБ залишив базову процентну ставку на нульовому рівні

Європейський центральний банк за підсумками чергового засідання очікувано зберіг базову процентну ставку за кредитами на нульовому рівні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Європейський центральний банк за підсумками чергового засідання очікувано зберіг базову процентну ставку за кредитами на нульовому рівні, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Фото: bitnovosti.com

Ставка за депозитами ЄЦБ залишена на рівні мінус 0,4% річних, ставка за маржинальними кредитами — 0,25%. Рішення збіглися з очікуваннями ринку.

Крім того, керівництво ЄЦБ підтвердив намір зберігати ключові ставки незмінними, принаймні, до кінця літа 2019 року.

При цьому центробанк має намір завершити викуп облігацій в рамках програми кількісного пом'якшення (QE) в грудні 2018 року. До кінця грудня ЄЦБ буде викуповувати папери на 15 млрд євро в місяць. Разом з тим ЄЦБ знову зазначив, що завершення QE буде залежати від даних, що надходять, в тому числі про інфляцію і інфляційних очікуваннях.

«Рада керівників ЄЦБ чекає, що ключові процентні ставки ЄЦБ залишаться на поточному рівні як мінімум до кінця літа 2019 року і в будь-якому випадку до тих пір, поки зберігається необхідність забезпечити тривале послідовне наближення інфляції в середньостроковій перспективі до рівнів, які будуть нижче 2%, але близькі до них», — наголошується в заяві банку.

Центробанк єврозони має намір реінвестувати доходи від погашення боргових паперів так довго, як буде потрібно.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися