Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 9:56

Суд не дозволив Коломойському заблокувати роботу ПриватБанку з радниками

Київський районний суд Одеси 18 жовтня 2018 року залишив без розгляду позовні вимоги Ігоря Коломойського, якими він намагався заблокувати співпрацю Нацбанку, Мінфіна та ПриватБанку з українськими та міжнародними компаніями. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Київський районний суд Одеси 18 жовтня 2018 року залишив без розгляду позовні вимоги Ігоря Коломойського, якими він намагався заблокувати співпрацю Нацбанку, Мінфіна та ПриватБанку з українськими та міжнародними компаніями.
Фото: ukrinform.ua

Як відомо, ці компанії були залучені до фінансового розслідування діяльності колишніх співвласників ПриватБанку та юридичного супроводження справ, що стосуються націоналізації банку.

Суд погодився, що Коломойський, подавши цей позов, зловживав своїми процесуальними правами та намагався затягнути судовий розгляд:

  • Подаючи позов у Київський районний суд до ТОВ «Телекомпанія „АРС“» з приводу захисту честі, гідності та ділової репутації, він намагався штучно змінити територіальну підсудність позовних вимог до інших співвідповідачів, які зареєстровані у Києві та поза межами України.
  • Основні та похідні вимоги колишнього акціонера ПриватБанку мають різний предмет спору, що свідчить про їхнепов’язаність.
  • Цей позов дублює вже наявний — цивільна справа за позовом Коломойського з ідентичними вимогами до Нацбанку, ПриватБанку, Мінфіна та міжнародних радників перебуває в провадженні Солом’янського районного суду Києва з грудня 2017 року.

Нагадаємо, на початку 2018 року міжнародна компанія Kroll, яка проводила forensic audit ПриватБанку підтвердила, що банк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі 5,5 млрд дол.

Замовити картку «Універсальна Gold» від ПриватБанку

Коментарі - 1

+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
23 жовтня 2018, 12:38
#
Реальным хозяевам не дают управлять своим имуществом. Глупо, в доме должен быть хоть один с умом хозяин.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися