Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 жовтня 2018, 16:20

Юрист вказав на прогалину в законодавстві щодо відеофіксації порушень ПДР

Зйомка порушень ПДР, зокрема, правил паркування, на мобільний телефон — не є доказом для суду або поліції. Про це заявив автоюрист Денис Конюшко, повідомляє «Обозреватель».

Зйомка порушень ПДР, зокрема, правил паркування, на мобільний телефон — не є доказом для суду або поліції.
Фото: antikor.com.ua

На його думку, подібне свідчення можуть легко оскаржити, адже мобільний телефон — це не сертифікований засіб фото- й відеофіксації.

«Якщо я зніму правопорушення на свій мобільний телефон, то потім адвокат особи, яка притягається до відповідальності, напише заяву в суд про скасування зазначеного протоколу, оскільки мій телефон не є сертифікованим», — пояснив Конюшко.

Читайте також: Камери на дорогах: реальні штрафи, страшилка для водіїв або схема для поліції

Утім, юрист обнадіяв: мало хто намагатиметься оскаржити подібні протоколи. Крім того, рано чи пізно, але відповідна судова практика з цього приводу в Україні все-таки буде розроблена, вважає він.

«Проте, знову ж таки, у нас якось приймають законні й підзаконні акти тільки в одному руслі. Ніхто не думає, що буде, якщо повернути трошки вліво або вправо. Ось є у нас завдання — прийняти штрафи за парковку, то ми й приймаємо», — додав автоюрист.

Найпростіший спосіб заощадити на паливі — замовити кредитну карту для водіїв 

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 жовтня 2018, 12:32
#
«По его мнению, подобное свидетельство могут легко обжаловать, ведь мобильный телефон не является сертифицированным средством фото- и видеофиксации.»

Большинство мобильных телефонов, продаваемых в Украине имеют сертификацию УкрСепро.
Поэтому на мнение автоюриста можно не обращать внимания.

Другое дело автомобильные видеорегистраторы, купленные на китайских интернет-площадках — у них нет украинской сертификации и видеозапись с таких регистраторов может легко быть оспорена в суде именно по этой причине.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися