Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2018, 13:20

Глава ПриватБанку розповів, як буде готувати банк до приватизації

Повернення коштів, які ПриватБанк отримав від уряду в процесі націоналізації, та підготовка банку до продажу займе кілька років. Про це заявив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл в інтерв’ю ЕП.

Повернення коштів, які ПриватБанк отримав від уряду в процесі націоналізації, та підготовка банку до продажу займе кілька років.
Петр Крумханзл/Фото: finclub.net

«Думаю, що питання приватизації Приватбанку — більше політичне. Якщо політична й економічна ситуації в країні будуть стабільними та прогнозованими, іноземний інвестор зацікавиться українськими банками», — заявив Крумханзл.

Він також зазначив, що його завдання як голови правління — підготувати банк до продажу. На момент, коли дійде справа до приватизації, ПриватБанк має бути в якомога кращому стані і максимально цікавим і привабливим для реального інвестора.

«Що стосується роботи з проблемними кредитами, то я теж залучений до цих процесів. Складно сказати, яка ситуація буде з проблемними активами на момент старту приватизації банку. Цей процес займе кілька років. Наша мета — повернути кошти, які банк отримав від уряду в процесі націоналізації», — розповів голова правління банку.

За його словами, вирішення питання проблемного портфеля повністю залежить від Мінфіну як єдиного акціонера.

«Найпоширеніший світовий досвід — розділення здорової і токсичної частин банку, робота з ними як з двома окремими юридичними особами. Для управління цими частинами потрібні різні професіонали. Чим менше вони впливають один на одного, тим кращий результат вони можуть дати», — сказав Крумханзл.

Замовити кредитну карту «Універсальна Gold» ПриватБанку онлайн 

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Алексей Стеценко
Алексей Стеценко
18 жовтня 2018, 15:20
#
Решили долги привата покрыть продажей ) интересная мысль.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися