Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2018, 11:44

Україна розраховує на збільшення товарообігу з Британією

Київ та Лондон готуються до активних переговорів про умови економічних відносин двох країн після того, як Велика Британія опиниться поза ЄС. Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» розповів перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Київ та Лондон готуються до активних переговорів про умови економічних відносин двох країн після того, як Велика Британія опиниться поза Європейським Союзом.
Фото: survation.com

За словами Кубіва українська сторона налаштована на те, «що рівень торговельних відносин між Україною і Британією повинен бути не менший, а більший».

Що це дасть?

Осяги британсько-української торгівлі з рівня 2,35 мільярда доларів у 2017 році можна буде невдовзі збільшити принаймні на 1 мільярд.

  • Україна зарахована до групи близько 40 країн, які уряд Терези Мей вважає пріоритетними для якнайшвидшого укладення угод про торгівлю і співпрацю, кажуть українські представники.

Коментарі - 2

+
+31
SergValin
SergValin
18 жовтня 2018, 12:30
#
Интересно, куда капнет этот миллиард: в экспорт или в импорт? Потому что сальдо торговли товарами и услугами с Британией за 2017 год составляет минус $245 миллионов.
+
0
OutofLaw
OutofLaw
18 жовтня 2018, 14:59
#
Уверен экспорт)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися