Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2018, 12:24

ФГВФО розпочав виплати вкладникам Західінкомбанка

З 17 жовтня 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Західінкомбанк». Про це йдеться у повідомленні Фонду.

З 17 жовтня 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Західінкомбанк».
Фото: dt.ua

Як зазначається, виплати проводяться за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку (включаючи карткові рахунки) в межах 200 тисяч гривень засобами автоматизованої системи виплат Фонду.

Нагадаємо, ФГВФО почав ліквідацію Західінкомбанку 24 липня 2014 року. У жовтні 2014 року прокуратура Волинської області відкрила кримінальне провадження щодо розтрати посадовими особами Західінкомбанку 103,5 млн грн коштів банку.

За інформацією правоохоронців, службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників незаконно змінили вид застави з депозитних вкладів на неіснуючі товари в обороті, а в подальшому відстрочили сплату відсотків і схвалили розірвання договорів застави.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися