Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2018, 9:49

Офіційно: ДФС може «ділитись» розширеними даними про доходи фізосіб

16 жовтня набрали чинності зміни до інформаційної взаємодії між Держфіскальною службою та Нацагентством з питань запобігання корупції. Вони передбачають обмін інформацією щодо сум доходів, отриманих фізичною особою. Про це пише mind.

Відсьогодні набрали чинності зміни до інформаційної взаємодії між Держфіскальною службою та Нацагентством з питань запобігання корупції, які передбачають обмін інформацією щодо сум доходів отриманих фізичною особою.
Фото: dt.ua

Відповідний наказ Міністерства фінансів  набув чинності 16 жовтня 2018 року.

Що нового? 

Відповідь на запит може містити, зокрема такі відомості: суму доходу, нарахованого фізичній особі податковим агентом, у розрізі ознак доходу та звітних періодів (починаючи з 2015 року) та/або суму доходів, отриманих самозайнятою особою; розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб.

Передбачається надання інформації щодо загальної суми доходів, нарахованих фізичній особі податковим агентом, у розрізі років (починаючи з 1998 року).

Надання інформації щодо загальної суми доходів, нарахованих фізичній особі податковим агентом, у розрізі років (починаючи з 1998 року) дозволить виявляти відомості, що можуть свідчити про незаконне збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних особами, що подають декларації.

Відтепер факти, які виявлені в ході таких перевірок з боку Агенції, що можуть свідчити про незаконне збагачення, є підставою для порушення кримінального провадження з боку правоохоронних органів за ознаками злочину передбаченого ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення).

Коментарі - 1

+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
18 жовтня 2018, 9:40
#
НАПК — он за кем должен следить? За теми кто у власти?
Или вообще за всеми?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися