Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2018, 16:26

Впровадження системи миттєвих платежів може потіснити попит на платіжні карти

Впровадження в Україні системи миттєвих платежів може знизити інтерес до перерахування коштів між платіжними картками. Про це повідомила директор департаменту платіжних систем НБУ Наталія Лапко, пише Інтерфакс-Україна.

Впровадження в Україні системи миттєвих платежів може знизити інтерес до перерахування коштів між платіжними картками.
Фото: independent.co.uk

«Зараз ми переходимо на стандарт ISO 20022, який є основою для миттєвих платежів, і на стандарт IBAN (від international bank account number), що дозволяє вказувати один реквізит, як вказується в усьому світі.… ми до цього йдемо, попереду багато змін, і картка, яка зараз є платіжним інструментом, скоро може стати не таким прогресивним інструментом, переказ з рахунку на рахунок може її вижити», — сказала вона.

Лапко нагадала, що стандарт ISO 20022 передбачає можливість відстежувати проходження платежу на кожному його етапі.

Нагадаємо, що НБУ в кінці 2016 року запустив проект з переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт ISO 20022. Згідно з планом проекту, остаточний перехід запланований на жовтень 2019 року.

Крім того, НБУ разом з Незалежною асоціацією банків України в травні 2018 року приступив до напрацювання спільних підходів щодо імплементації українськими банками основних положень міжнародних стандартів ISO 13616 (International bank account number, IBAN) та ISO 9362 (Business identifier code, BIC).

До 2020 року використання IBAN стане обов'язковим для всіх клієнтів банків при здійсненні грошових переказів як в національній, так і іноземній валютах.

Коментарі - 1

+
0
Ladoga
Ladoga
16 жовтня 2018, 19:55
#
SEPA тормозят процесс, в отличии от Азии. Так что- встанет вопрос, кто же будет задавать стандарты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися