Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2018, 8:47

Мінфін звільнив бізнес від зайвого обліку фіскальних чеків

Міністерство фінансів звільнило підприємців від щоденного вклеювання фіскальних звітних чеків в розрахункові книжки. Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Міністерство фінансів звільнило підприємців від щоденного вклеювання фіскальних звітних чеків в розрахункові книжки.
Фото: segodnya.ua

Що зміниться?

До цього часу підприємці, щоб зареєструвати касовий апарат, витрачали не тільки гроші, але і час — в середньому, п'ять днів. А це — простій у роботі і недоотриманий дохід. Новий порядок реєстрації спрощує цей процес.

ДФС створює реєстр примірників РРО та реєстр центрів сервісного обслуговування, які будуть містити всю необхідну інформацію про РРО. Це дасть можливість суб'єктам — власникам РРО реєструвати їх в один крок за один день, подавши лише одну заяву за спрощеною формою.

Наказ також скасовує вимогу вклеювати звітні чеки в книгу обліку в кінці кожного дня.

Більш того, відтепер підприємці зможуть не використовувати книги обліку, але, якщо касовий апарат зламався або відсутня електроенергія, він зобов'язаний припинити продаж або надання послуг до відновлення роботи РРО.

«Менше папірців — більше роботи. Ми викорінюємо неефективність і бюрократію з життя підприємців. Чим більш людяніше держава буде ставитися до бізнесу, тим більше бізнес працюватиме чесно і прозоро», — зазначив заступник голови Мінфіну Сергій Верланов.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися