Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2018, 13:19

Ford планує замінити смартфоном кермо в безпілотному авто

Компанія Ford отримала патент в США, що дозволяє дистанційно керувати безпілотними автомобілями за допомогою смартфона. Про це пише Хайтек.

Компанія Ford отримала патент в США, що дозволяє дистанційно керувати безпілотними автомобілями за допомогою смартфона.
Фото: theverge.com

Патент на управління безпілотниками за допомогою смартфона на увазі наявність двох режимів водіння. Перший буде імітувати комп'ютерні ігри, такі як Real Racing 3. За допомогою нахилу смартфона в різні боки можна буде віддалено повертати машину.

Другий режим дозволяє відображати на екрані смартфона величезне кермо, яким потрібно керувати, як справжнім. Відповідно до опису продукту, автомобіль буде контролювати швидкість, прискорення і гальмування, а користувач — тільки траєкторію руху. Це буде зручно в тому випадку, якщо потрібно змусити безпілотник змінити смугу руху або проїхати через приватну територію, яку автомобіль не впізнав.

Варто зазначити, що невідомо, чи збирається реально Ford впроваджувати подібну схему в управління безпілотника, або ця технологія так і залишиться на папері. У ній є досить багато проблем, пов'язаних з безпекою на дорозі, а також з кібербезпекою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися