Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2018, 12:47

Deutsche Post та Ford почали серійний випуск вантажних електромобілів

Німецька поштово-логістична компанія Deutsche Post DHL і американський автомобілебудівний концерн Ford Motors приступили до серійного випуску вантажних електромобілів, повідомляє ЦТС.

Німецька поштово-логістична компанія Deutsche Post DHL і американський автомобілебудівний концерн Ford Motors приступили до серійного випуску вантажних електромобілів, повідомляє ЦТС.
Фото: cfts.org.ua

Deutsche Post DHL поінформувала, що завод Ford в Кельні став третім виробничим майданчиком, на якому збираються електромобілі Streetscooter. Однак його завдання — випуск більших електричних вантажівок StreetScooter WORK XL.

У 2010 році Deutsche Post DHL увійшов в капітал стартапу Streetscooter, який заснували два інженера і викладача Рейнсько-Вестфальської вищої технічної школи в Ахені (RWTH), що мріяли створити екологічно чистий транспорт. Електромобілі Streetscooter були запущені Deutsche Post DHL в 2016 році на основі розробок стартапу. На сьогоднішній день містами Німеччини роз'їжджають вже 8 тис. таких невеликих жовтих фургонів.

Електрофургон здатний перевозити до 650 кг вантажу на дистанцію до 80 км зі швидкістю до 80 км/год. Запас ходу на одній зарядці становить 120 км. Таким чином, в Німеччині поштовий концерн випередив своєю розробкою в сегменті легких вантажних електромобілів традиційні автомобілебудівні компанії, включаючи Volkswagen і Daimler.

На кельнському заводі Ford 180 робочих зможуть збирати до 3,5 тис. вантажних електромобілів Work XL в рік. Поки їх єдиним одержувачем буде Deutsche Post DHL, в перспективі не виключені поставки іншим замовникам.

У Німеччині попит на легкі вантажні електромобілі поки явно перевищує пропозицію. Тому концерн Daimler має намір протягом 2019 року налагодити випуск електричної версії малотоннажного автомобіля Sprinter, а Volkswagen розробляє модель E-Crafter.

Хочете заощадити на паливі? Замовте кредитну карту для водіїв 

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 жовтня 2018, 12:56
#
Восемь тысяч фургонов уже не потребляют бензин и не выбрасывают в атмосферу вредные выхлопы, а ещё ежегодно к ним будет добавляться по 3,5 тысячи таких же экологически чистых фургонов.
А там и другие производители подтянутся…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
14 жовтня 2018, 15:09
#
Действительно хорошая новость, особенно для городов. Что-что, а немцам нужно поаплодировать за их любовь к чистой экологии.
Наши туристы, будучи в Германии, Австрии или Швейцарии, должны учиться немецкой культуре жить, работать и отдыхать в чистоте.
+
0
Wless
Wless
15 жовтня 2018, 18:23
#
Дошло наконец что надо выпускать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися