Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2018, 19:33

СБУ розслідує факти маніпулювання на фондових біржах

Співробітники Головного слідчого управління та Головного управління в Києві та області задокументували факти відмивання доходів отриманих нелегальним шляхом через використання низки українських фондових бірж.

Співробітники Головного слідчого управління та Головного управління в Києві та області задокументували факти відмивання доходів отриманих нелегальним шляхом через використання низки українських фондових бірж.
Фото: informator.news

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-18 років посадовці бірж через низку підконтрольних торгівців цінними паперами, представників банківських установ організували механізм легалізації незаконних доходів та виведення коштів за кордон. Оборудки здійснювались із використанням підконтрольних нерезидентів шляхом купівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у режимі так званого «групового звіту».

Читайте також: Офіційна заява Moneyveo щодо обшуку СБУ

Співробітники СБ України задокументували, що за розробленою схемою ділки за відсутності контролю з боку бірж здійснювали протягом короткого періоду часу удавані фінансові угоди купівлі-продажу ОВДП підконтрольними торгівцями.

Операції проводились в інтересах фізичних осіб, які у такий протиправний спосіб отримували легалізований дохід, що до того ж згідно з законодавством не підлягає оподаткуванню. Загальна сума легалізованих зловмисниками коштів становить понад 100 мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 205 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, тривають санкціоновані слідчі дії в офісах фондових бірж та місцях проживання їх окремих посадовців.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
+12
Григорий П
Григорий П
12 жовтня 2018, 4:44
#
У наших банкиров — руки не для скуки… то с кредитами чудили и «пылесосами», сейчас новеньким занялись. Просто поняли, что не садят…
+
0
yarg
yarg
12 жовтня 2018, 10:56
#
Та понятно… обыски у торговцев ЦБ и на биржах, а виноваты как всегда «банкиры».

с кредитами чудили заемщики. И посадок там действительно небыло. А вот в старину за невозвращенный долг руки рубили…
+
0
rredrred
rredrred
13 жовтня 2018, 13:09
#
Статьи 205 и 209 не подследственны сбу, а исключительно налоговой милиции. все что они даже если найдут это будет ненадлежащими доказательствами. тоесть опять шум, гам, денег повымагали у кого еще в стране остались (раз покупает физ лицо овгз значит что то имеет) и разбежались восвояси
+
0
yarg
yarg
13 жовтня 2018, 15:18
#
Да понятно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися