Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2018, 14:41

У Мінінфраструктури відповіли на критику Рахункової палати

Мінінфраструктури назвало більшість висновків та тверджень зі звіту Рахункової палати такими, що не відповідають дійсності. Про це йдеться у заяві Міністерства інфраструктури за результатами ознайомлення з актом та проектом Звіту про результати аудиту Рахункової палати.

Мінінфраструктури назвало більшість висновків та тверджень зі звіту Рахункової палати такими, що не відповідають дійсності.
Фото: dt.ua

«Мінінфраструктури у 2016 році забезпечило виконання суб’єктами господарювання планового показника чистого фінансового результату на 120% (план 2016 року – 6,7 млрд грн, факт – 8,038 млрд грн).

Крім того, показник щодо наповнення доходної частини державного бюджету від власності суб’єктів господарювання виконаний на 132,8% (план 2016 року –12,569 млрд грн, факт – 16,697 млрд грн)», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Причинами недовиконання у 2017 році деякими підприємствами галузі фінансових результатів (на менше, ніж 10%) стали недоотримання до переробки запланованого обсягу вантажу та втрата відповідних доходів, кажуть в МІУ.

Причинами цього називають загальну тенденцію скорочення Україною у 2017 році експорту залізної руди та концентрату; падіння обсягів перевалки металопродукції, яке пов'язане із закриттям транспортного сполучення з тимчасово окупованими територіями; зниження обсягів перевалки зрідженого газу російського походження.

«Водночас незначне недовиконання у 2017 році підприємствами галузі платежів до державного бюджету (менше, ніж на 3%) спричинено втратою доходів, зменшенням базового нормативу відрахування частки прибутку з 75% до 50%, що спрямовувалися на виплату дивідендів господарськими товариствами», — йдеться у повідомленні.

У МІУ повідомили, що у 2018 році в їхній сфері управління перебуває 43 фінансово активних державних підприємств галузі.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» писав, що Рахункова палата знайшла порушення в Мінінфраструктури на 1,3 мільярда.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися