Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2018, 8:57

ПУМБ запустив цифровий банкінг через Telegram

У жовтні ПУМБ запустив банківський сервіс в месенджері Telegram після того, як в квітні заробив банкінг в Viber, а наступним стане Faсebook Messenger. Про це пише finclub.

У жовтні ПУМБ запустив банківський сервіс в месенджері Telegram після того, як в квітні заробив банкінг в Viber, а наступним стане Faсebook Messenger.
Фото: stockworld

ПУМБ навів статистику, згідно з якою 85% українських власників смартфонів користуються месенджером Viber, 44% — Faсebook Messenger, 32% — Skype, 20% — WhatsApp, 11% — Telegram.

Директор операційного сервісного центру ПУМБ Михайло Сергієнко пояснив, чому після Viber другим в їх портфелі «цифрових банків» виявився Telegram, що займає останнє місце в цьому ренкінгу, а не Faсebook Messenger.

Отримати «Бонус до депозиту» від ПУМБ


«Telegram на останньому місці з використання і популярності. Але зараз пішов в production (виробництво), тільки тому що це було найлегше. Людина, яка не в режимі full-time (робочий тиждень) витратила два дні, але реально там роботи буквально на 3-4 години, щоб повторити функціонал, тому що це quick win (швидкий виграш)», — сказав Сергієнко.

З месенджером соцмережі Faсebook складніше.

«У Faсebook Messenger складніше просто повторити меню. У них інший принцип побудови кнопок і взаємодії, тому потрібно буде в якійсь мірі навіть переробити user wall (призначена для користувача стіна, інтерфейс), трохи по-іншому побудувати логіку процесу. Це займе трохи більше часу, цей проект запустимо трохи пізніше», — сказав він.

Як працює?

Суть цифрового банкінгу полягає в тому, що клієнт може за допомогою месенджера оформити заявку на кредит або кредиту карту ПУМБ, і в подальшому в форматі 24/7 отримувати інформацію про:

  • суму наступного платежу по кредиту;
  • сумуостаннього зарахованого платежу;
  • суму простроченої заборгованості;
  • мінімальний платіж і суму повного погашення по кредиту.

Замовити картку «ВсеМожу» ПУМБ

У банку запевняють, що якщо окремо ці цифрові функції в месенджерах пропонують деякі банки, то усі послуги одночасно є тільки у ПУМБ.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 жовтня 2018, 10:08
#
Банкинг — это не только получение информации о состоянии счета, но и возможность отправки платежа.

В данном случае ПУМБ сделал информер с обратной связью — посылаете запрос — получаете ответ.
Хотя для понта дела можно и банкингом обозвать…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися