Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2018, 17:43

Міжбанк у понеділок: що не дало спекулянтам заробити

Цього понеділка те, що відбувалося на міжбанку можна назвати «окопною війною» або «боями місцевого значення». Через вихідний в США (відзначають День Колумба) американські банки не працювали і український міжбанк торгував доларом на умовах ТОМ. Оплата за куплену валюту сьогодні, а отримання її завтра — не дуже влаштовує клієнтів і вони масово перенесли свої операції на завтра. Це знизило активність в доларі на міжбанку до мінімуму — були присутні фактично тільки обов'язкові продажі. Більшість же клієнтів працювали по євро і рублю, вважаючи за краще не укладати сьогодні угоди в доларі.

Цього понеділка відбувається на міжбанку можна назвати «Окопна протистоянням» або «боями місцевого значення».
Фото: politeka.net

Спекулянтам теж не вдалося покачати ринок, тому що попит по долару був невеликий і кінцевого покупця американської валюти ще варто було пошукати. Великі гравці також вирішили особливо не дратувати ринок і обмежилися лише своїми клієнтськими заявками без особливої роботи по валютній позиції.

Саме млявість ринку привела до практично «топтання» котирувань в межах коридору 28,075-28,12 гривень за долар протягом дня. Стартувавши з рівня 28,09/28,12 гривень до кінця курс знизився до 28,085/28,11 без особливих рухів. НБУ не виходив на торги — сенсу в цьому для регулятора не було ніякого. Завершилася сесія рівнем 28,085/28,11.

Головні події 8 жовтня на міжбанку:

1. Зниження котирувань долара з 28,09 / 28,12 гривень до 28,085 / 28,11 до кінця дня;

2. НБУ не виходив на міжбанк;

3. Довідковий курс НБУ на 12 годин становив 28,0902 гривень за долар, а офіційний на 9 жовтня оголошено Нацбанком на рівні 28,087920.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися