Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2018, 11:44

Прокуратура зацікавилася докапіталізацією Вернум Банку

Київська місцева прокуратура № 6 здійснює процесуальне керівництво за матеріалами кримінального провадження щодо докапіталізації Вернум Банку на 40,5 млн грн.

Київська місцева прокуратура № 6 здійснює процесуальне керівництво за матеріалами кримінального провадження щодо докапіталізації Вернум Банку на 40,5 млн грн.
Фото: capital.ua

«Згідно з матеріалами Печерського районного суду Києва, в липні 2017 року НБУ затвердив рішення про збільшення статутного капіталу Вернум Банку в 210 млн грн», — йдеться в постанові № 757/43544/18.

Докапіталізацію на 40,5 млн грн провів єдиний акціонер банку — «Люкс-Інфо» в особі його єдиного засновника.

Єдиним джерелом походження коштів товариства для інвестування в банк були кошти в розмірі 40,65 млн грн, внесені до його статутного капіталу. Гроші були отримані від продажу нерухомого майна, в тому числі власної квартири засновника «Люкс-Інфо».

Зокрема, 28 вересня 2016 року у підставі договору купівлі-продажу ця квартира була продана за ціною 42,7 млн ​​грн. При цьому, ціна продажу зазначеної квартири була завищена.

За інформацією слідства, 31 серпня 2017 року продавець надав покупцеві квартири кредит в Вернум Банку на 12 млн грн з терміном погашення 16 травня 2018 року з передачею в іпотеку банку квартири.

Засновник «Люкс-Інфо» разом з невстановленими особами використовував установчі дані в протиправних цілях, а договір купівлі-продажу квартири і кредитний договір — підроблені.

У судових матеріалах наводиться висновок експертів, які провели незалежну експертну оцінку квартири, згідно з якою її вартість була оцінена в 27,13 млн грн.

4 вересня Печерський райсуд задовольнив клопотання прокуратури і надав доступ її співробітників до документів НБУ, що стосуються Вернум Банку. Йдеться про копії всіх документальних матеріалів (листів, пояснень, заперечень, висновків, клопотань, зауважень, доповнень) і додатків до них, які подавалися Вернум Банком в НБУ з 1 травня 2016 року по 1 січня 2018 року і стосуються формування, збільшення і узгодження НБУ статутного капіталу цього банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися