Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2018, 12:51

Названо найдорожчі бренди світу

Агентство Interbrand опублікувало нову редакцію свого рейтингу найдорожчих брендів світу. Цього разу, як і в минулі роки, його очолив бренд компанії Apple, але в 2018 році його оцінка перевищила 200 млрд доларів, повідомляє AIN.

Агентство Interbrand опублікувало нову редакцію свого рейтингу найдорожчих брендів світу.
Фото: eventbrite.ie

Наступними після Apple йдуть Amazon і Google, оцінені в 155 і 101 млрд доларів відповідно.

Варто зазначити, що з першої десятки найдорожчих в світі брендів шість учасників — бренди технологічних компаній. В цілому, більше половини брендів рейтингу належать до п'яти основних категорій: технології, автомобілебудування, FMCG, фінансові послуги та товари для розкоші.

Повністю перша десятка рейтингу цього року виглядає так:

Місце в рейтингу Назва бренду Вартість, млрд доларів
1 Apple 214
2 Google 155
3 Amazon 101
4 Microsoft 93
5 Coca-Cola 66
6 Samsung 60
7 Toyota 53
8 Mercedes-Benz 49
9 Facebook 45
10 McDonald’s 43

При складанні рейтингу агентство оцінює фінансові показники компаній, а також силу бренду. Важливою також є здатність брендів реагувати на мінливі запити покупців.

Apple і Google потрапляють в лідери бренду вже шостий рік поспіль. У той же час, серед брендів, які перебували в топ-100 в минулому році, а цього року не потрапили в рейтинг — Tesla, Thomson Reuters, Moët & Chandon і Smirnoff.

Новачками рейтингу стали також Spotify на 92 місці і Subaru на 100. Amazon став також найбільш швидкозростаючим брендом — від року до року його оцінка зросла на 56%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися