Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2018, 12:15

ФГВФО показав схему виведення грошей з АвантБанка. Інфографіка

Виведення коштів з АвантБанка, напередодні визнання його неплатоспроможним, відбувалося через схеми кредитування пов'язаних з банком осіб. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Виведення коштів з АвантБанка, напередодні визнання його неплатоспроможним, відбувалося через схеми кредитування пов'язаних з банком осіб.
Фото: pravdainform.com.ua

Згідно з повідомленням, розкрадання активів відбувалося позичальниками за попередньою домовленістю з посадовими особами банку.

Для того щоб приховати злочинну діяльність боржників і їх спільників в Авант Банку, відбувалося викрадення і умисне знищення банківських документів, а самі позичальники визнавалися банкрутами.

Як повідомляється, службові особи Авант Банку видали кредити 12 компаніям на суму 601, 95 млн грн.

«Для того, щоб надати вигляду законності своєї протиправної діяльності, службові особи зазначених підприємств за рахунок коштів, отриманих за черговими траншами за кредитними лініями, частково погашали заборгованість, а в подальшому взагалі ініціювали процедуру банкрутства», — зазначили у Фонді.

Згодом, щоб приховати злочин службові особи банку сприяли викраденню банківських документів, що стосуються кредитування вищезазначених підприємств.

Уповноважена особа ФГВФО повідомила в правоохоронні органи про виявлені правопорушення, які були вчинені службовими особами Авант Банку і направили відповідні заяви в Генеральну прокуратуру.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2018, 12:24
#
«Вывод средств из АвантБанка, накануне признания его неплатежеспособным, происходило через схемы кредитования связанных с банком лиц»

Типичная схема для всех кэптивных банков…
+
+15
serega k
serega k
5 жовтня 2018, 13:09
#
Надеюсь кого то посадят, или хотя бы арестуют счета
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися