Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2018, 15:28

На дорогах по-новому почнуть фіксувати порушення ПДР

Кабмін ухвалив рішення щодо впровадження більш сучасних засобів вимірювальної техніки контролю безпеки дорожнього руху. Про це йдеться у повідомленні на сайті Урядового порталу.

3 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо впровадження більш сучасних засобів вимірювальної техніки контролю безпеки дорожнього руху.
Фото: carsua.net

Як повідомляється, мова йде про засоби визначення просторово-часових координат транспортних засобів та приладів фото- і відеофіксації в автоматичному режимі порушень правил дорожнього руху .

Читайте також: Паркуватися по-новому: що потрібно знати водіям

Контроль безпеки дорожнього руху до сьогодні міг здійснюватися виключно за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів, таких як TruCAM або Візир.

Що це дасть? 

  • рішенням уряд розширив перелік типів технічних засобів, що можуть використовуватися для контролю безпеки дорожнього руху.
  • відтепер разом із використанням засобів дистанційного контролю швидкості транспортного засобу на дорозі дозволено використання засобів визначення його просторово-часових координат і засобів із функцією фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.
  • впровадження використання цих засобів забезпечить підвищення якості контролю за дотриманням правил дорожнього руху, що матиме результатом підвищення безпеки на дорогах.

Оформити кредитну картку для водія

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися