Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2018, 13:03

Вкладникам Привату після націоналізації повернули 0,5 мільярда

Після переходу ПриватБанку під держконтроль і цілеспрямованого зниження ставок за валютними депозитами вкладники перманентно забирають валютні заощадження з банку. Про це в інтерв'ю FinClub розповіла заступник глави ПриватБанку Галина Пахачук.

Після переходу ПриватБанку під держконтроль і цілеспрямованого зниження ставок за валютними депозитами вкладники перманентно забирають валютні заощадження з банку.
Фото: Мінфін

«Після зниження ставок за валютними депозитами ми віддали громадянам у минулому році 380 млн доларів. Ми не можемо поставити нуль за вкладами: по євро у нас 1,25%, по доларах — 3%. І хоча ми очікували більший відтік, він виявився абсолютно помірним», — сказала Пахачук.

У 2018-му відплив депозитів продовжився, але вже з меншою швидкістю.

«У цьому році — ще мінус 120 млн доларів», — сказала Пахачук.

У держбанку розуміють мотивацію клієнтів, які шукають більш вигідні вкладення.

«Один з наших заступників голови жартує, що у нас вже не депозити, а просто осередки для зберігання валюти. Адже з точки зору прибутковості клієнт від валютного депозиту вже майже нічого не отримує, але для надійності він тримає гроші в ПриватБанку», — зазначила Пахачук.

Для порівняння, інші державні банки, такі як Ощадбанк і Укргазбанк, зараз платять за річним доларовим вкладом фізичним особам 3,75% і 5% річних відповідно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися