Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2018, 11:03

НБУ запідозрив Таскомбанк в порушенні законодавства

Нацбанк прийняв рішення про невідповідність керівників ПАТ «Таскомбанк» вимогам законодавства через здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Нацбанк прийняв рішення про невідповідність керівників ПАТ «Таскомбанк» вимогам законодавства через здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.
Фото: ukrinform.ua

«НБУ отримав повідомлення про оскарження в судовому порядку його рішень про невідповідність керівників Таскомбанк вимогам законодавства», — йдеться в повідомленні.

Як наголошується, підставою для прийняття таких рішень є неналежне виконання керівниками Таскомбанку своїх службових обов'язків, що призвело до здійснення цим банком ризикової діяльності у сфері фінмоніторингу.

«Також ними неналежним чином виконувалася обов'язки здійснювати управління ризиками. Більш того, банк був зобов'язаний відмовитися від обслуговування клієнтів у випадках, передбачених законодавством з питань фінмоніторингу, але не зробив цього», — повідомляє регулятор.

Згідно з повідомленням, НБУ виявив факт зняття за період з лютого по жовтень 2017 року 23 юрособами, які викликали підозру в готівковій формі коштів зі своїх поточних рахунків в розмірі близько 3,9 млрд гривень на закупівлю вторинної сировини. Це майже 80% всіх виданих банком за цей період готівки з рахунків юросіб.

«Разом з тим банк встановив вищезазначеним клієнтам значно менші тарифи на видачу готівки з їх поточних рахунків, ніж передбачено відповідним тарифним пакетом банку», — говориться в повідомленні.

«Більшість готівкових коштів, які нібито потім клієнти банку платили контрагентам-фізичним особам за вторсировину, отримували шість фізичних осіб», — повідомляє НБУ.

Як зазначається, вищезгадані контрагенти нібито зібрали 612 тисяч тонн вторсировини, але для перевезення такого величезного обсягу потрібно було скористатися послугами 284 КамАЗів за один день діяльності, проте будь-які дані про оплату таких перевезень відсутні.

«До того ж банк надав НБУ недостовірну інформацію», — йдеться в повідомленні.

У Нацбанку також зазначили, що згадані фінансові операції схожі на схеми діяльності конвертаційних центрів.

Нагадаємо, в лютому НБУ оштрафував Таскомбанк на 6 млн гривень за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 жовтня 2018, 11:17
#
Оооо прошло всего чуть более 6 мес. Опять?
Эта схема по Камазам, это та которая НБУ использовалась на Финансовом форуме 28 сентября? Оказывается это ТАС?

Т.е. сейчас снимут во второй раз за год Главу Правления? Почему то с офиц.сайта ТАС убрали инфо о Правлении, хотя ранее была открытая информация.

Эти «схематозники» пришли в Сергею Леонидовичу в 2016 году по втор.сырью, и сказали что у них все в чистую, он им поверил (хотя человек умный и с опытом), полетела в марте Председатель и начальник фин.мона, сейчас второй круг?!
+
+41
Андрей Иванов
Андрей Иванов
1 жовтня 2018, 11:29
#
Просто ставят очередного олигарха в стойло под выборы. Он уже и Ленинскую Кузню покупает (неудобный актив, как Рошен в России).
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 жовтня 2018, 11:32
#
Я просто понять толком не могу, это история с начала года? Или это продолжение после марта? Потому что второй раз влететь чревато…
+
0
20150224
20150224
1 жовтня 2018, 11:30
#
Интересно что у Тигипко за эти две недели было в гороскопе?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися