Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2018, 10:13

ФГВФО: Шахраї вкрали нерухомість Платинум Банку на 100 мільйонів

Понад 11 тисяч квадратних метрів нерухомості ПАТ «Платинум Банк» у центрі Одеси, вартістю майже 100 мільйонів гривень, вкрадено шахраями. Про це йдеться у заяві Фонду.

Понад 11 тисяч квадратних метрів нерухомості ПАТ «Платинум Банк» у центрі Одеси, вартістю майже 100 мільйонів гривень, вкрадено шахраями.
Фото: fakty.com.ua

Як зазначається, Фонд повідомляє про кричущий випадок незаконного переоформлення права власності на один із найліквідніших активів «Платинум банк».

Мова йде про понад 11 тис м2 нежитлової нерухомості, що розташовується у самому центрі Одеси (просп. Шевченка, 4А), оціночною вартістю 144 млн грн.

Спроба незаконного заволодіння майном банку реалізована за безпрецедентною схемою: із Реєстру речових прав на нерухоме майно без жодних пояснень вилучено запис про право власності на об’єкт банку.

 Інвестувати в нерухомість: Список об'єктів Київміськбуду 

Так само без пояснень та документальних підстав перереєстровано майно на фізичну особу – Садігов Фаміл Тофік Огли, який на основі акту приймання- передачі (без номера, дати і без прикріплення його копії до Реєстру речових прав на нерухоме майно) передав права на майно банку юридичній особі – ТОВ «Садіг Тофік», створеній рівно за день до проведеної «оборудки».

Показово, що легітимізувала шахрайство Грицай Наталя Володимирівна, реєстратор КП Березанської сільради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації», щодо дій якої у Міністерстві юстиції уже розпочато перевірку.

Керівником компанії, яка в результаті оборудки стала «власником» нерухомості, є Марабян Давид Леванович. Особа з таким же іменем внесена до бази даних сайту «Миротворець» як бойовик незаконних збройних формувань під позивним «Армян».

Проведена оборудка – не перша спроба шахраїв заволодіти активом банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися