Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2018, 11:11

Міжнародний ринок: Долар дешевшає

Курс американського долара слабшає в ході азіатської сесії в п'ятницю після досить сильного підйому днем ​​раніше. Про цепередає «Інтерфакс-Україна».

Курс американського долара слабшає в ході азіатської сесії в п'ятницю після досить сильного підйому днем ​​раніше.
Фото: stock-maks.com

Євро торгується вранці в районі 1,1645 долара проти 1,1641 долара на закритті минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти знаходиться в п'ятницю в районі 132,18 ієни в порівнянні з 131,98 ієни в попередній робочий день. Курс долара становить 113,52 ієни проти 113,38 ієни в четвер.

Фунт стерлінгів торгується в районі 1,3087 долара проти 1,3079 долара напередодні.

Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, опустився на 0,07%.

За підсумками торгів в четвер він підскочив на 0,7%, що стало максимальним підйомом з початку серпня, свідчать дані FactSet.

Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, зменшився в п'ятницю на 0,03%.

Аналітики Уолл-стріт припускали, що ієна стане головною «захисною валютою» в поточному році, проте нестабільна ситуація в Європі зробила швейцарський франк притулком для інвесторів, говориться в звіті OppenheimerFunds Inc.

Франк в цьому році займає друге місце по динаміці до долара серед валют G10, поступаючись тільки норвезькій кроні, яка отримує підтримку з боку зростання цін на нафту, відзначає агентство Bloomberg. При цьому з середини серпня швейцарська нацвалюта зміцнилася приблизно на 5% до ієни, з якою він традиційно конкурує за звання «тихої гавані».

Курс франка знаходиться в п'ятницю в районі 1,0239 долара проти 1,0232 долара днем раніше.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися