Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2018, 9:34

First Financial Network виставив на торги заставні активи НБУ на 240 мільйонів доларів

Американський майданчик First Financial Network повідомив про продаж пакета, який складається з 39 кредитів трьох неплатоспроможних українських банків на загальну суму 240 млн доларів (6,6 млрд грн). Відповідна інформація розміщена на сайті майданчики, повідомляє FinClub.

Американський майданчик First Financial Network повідомив про продаж пакета, який складається з 39 кредитів трьох неплатоспроможних українських банків на загальну суму 240 млн доларів (6,6 млрд грн).
Фото: newsok.com

Пул складається з кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов'язання.

Заставами по ним виступають: діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод з виробництва устаткування, компанії з переробки сільгосппродукції, комерційні об'єкти нерухомості, земля та інші активи.

Після продажу першого пакету очікується, що будуть виставлені на продаж і інші кредити, за якими не виконуються кредитні зобов'язання.

Due Diligence почався 24 вересня, тоді як аукціон запланований на 16 жовтня.

Як вдалося з'ясувати, до пакету увійшли кредити Дельта Банку, Єврогазбанку і Актив-банку.

Загальна заборгованість за кредитами становить 6,6 млрд грн (найбільша заборгованість за позиками Єврогазбанку — понад 3,5 млрд грн), тоді як стартова ціна становить 1,175 млрд грн (приблизно 42 млн доларів). Тобто продавець розраховує отримати 17,8% від суми боргу за кредитами. При цьому оцінювачі оцінили активи в 508,9 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися