Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2018, 10:11

Терористи можуть використовувати смарт-контракти для організації атак — Європол

Європол очікує, що в найближчі роки злочинці задіють смарт-контракти для організації терористичних атак, шахрайства та підкупів. Про це йдеться в новому звіті поліцейської служби Європейського союзу, пише Forklog.

Європол очікує, що в найближчі роки злочинці задіють смарт-контракти для організації терористичних атак, шахрайства та підкупів.
Фото: information-age.com

У звіті також сказано, що терористи не використовували криптовалюти для організації недавніх атак в Європі. Європол згадав кілька випадків, коли терористичні угруповання приймали біткоін-пожертвування, однак з їх допомогою фінансували тільки онлайн-інфраструктуру і покупку хостингу серверів.

«Не дивлячись на явний потенціал, жодна з терористичних атак на території Європи, напевно, не була профінансована за допомогою криптовалют. Основну частину коштів терористи як і раніше отримують через традиційні грошові перекази», — йдеться в звіті.

Європол зазначив, що біткоін залишається головною криптовалютою, з якою доводиться мати справу правоохоронним органам, незважаючи на зростання популярності орієнтованих на анонімність альткоінов, наприклад, Monero або Zcash.

«Раніше використання біткоіна від всієї частки ринку криптовалют становило близько 80%. До початку 2017 року цей показник знизився до менше 35%. Однак це ніяк не відобразилося на кіберзлочинності, де біткоін все ще лідирує серед інших криптовалют», — зазначає Європол.

У звіті Європолу також говориться, що прихований майнінг за допомогою шкідливих скриптів є «новою тенденцією в світі кіберзлочинів».

Згідно з документом, децентралізовані криптовалютні біржі, які не потребують від клієнтів дотримання KYC-процедури, «незабаром можуть стати більш вигідним каналом для відмивання грошей».

Раніше директор Європолу Роб Вейнрайт в інтерв'ю BBC розповів про те, що від чотирьох до п'яти з половиною мільярдів доларів зі ста, отриманих незаконним шляхом, відмивається через криптовалюти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися