Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2018, 12:16

Безконтактні платежі смартфоном з Mastercard в Україні за рік зросли у 68 разів. Інфографіка

За останній рік в Україні кількість безконтактних оплат за допомогою смартфону з Mastercard зросла у 68 разів, включаючи оплати через мобільні гаманці українських банків та глобальні сервіси Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay.

За останній рік в Україні кількість безконтактних оплат за допомогою смартфону з Mastercard зросла у 68 разів, включаючи оплати через мобільні гаманці українських банків та глобальні сервіси Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay.
Фото: openbravo.com

За даними Mastercard, кількість підключених пристроїв в Україні щомісяця зростає на 25%.

Популярності NFC-платежів також сприяє постійне розширення мережі POS-терміналів. Як показують дані НБУ, понад 75% усіх POS-терміналів підтримують безконтактні платежі. За даними Mastercard, частіше за все українці розраховуються NFC-пристроями у продуктових магазинах, громадському транспорті, ресторанах і кафе, а також на АЗК.

«Окрім зручності рішення, перевагою оплати з NFC є безпека розрахунків, яку забезпечує глобальна цифрова платформа токенізації Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES дозволяє перетворити будь-який пристрій із NFC-чипом та підключенням до інтернету на безпечний платіжний інструмент: для максимального рівня захисту операцій створюється унікальний шифр (токен). Токен — це 16-значна комбінація цифр, прив’язана до номера банківської карти користувача, яка є унікальною для кожного підключеного пристрою. Реквізити банківської картки є прихованими при токенізованій оплаті, і тому надійно захищеними. Для верифікації платника зі сторони банку в процесі оплати Mastercard трансформує токен у номер картки», — йдеться в повідомленні Mastercard.

Сьогодні в Україні держателі карток Mastercard мають доступ до 20 цифрових гаманців, а скористатися NFC-технологією для оплат можуть клієнти вже 18 банків.

Коментарі - 7

+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
22 вересня 2018, 14:54
#
Очень удобно и от Sky bank бесконтактными пользуюсь и был опыт Конкорд банка до этого ещё пользовался раньше Альфа банком. Плачу ежедневно, уже давно не пользуюсь для легальных платежей наличкой. Вообще эта тенденция во всём мире, особенно в Азиатских странах очень развито, куда очень стремится Украина.
+
0
mary27
mary27
22 вересня 2018, 16:10
#
''Первые NFC-кошельки'' — февраль 2017?
Чепуха какая-то.
Совместный проект по NFC между ''Альфа-банком'' и ''Киевстар'' как минимум до 2014 года.
Сама видела эти NFC-часы и смартфоны.
''Фидобанк'' незадолго до банкротства тоже занимался NFC, как раз видела рекламу, когда они только запустили услугу.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 вересня 2018, 16:20
#
«Сама видела...»

Смартфоны с логотипом Альфа-Банка или Киевстара?
Вывод ничего не путаете?
На моей памяти только Водафон заказывал в Китае партию смартфонов со своим логотипом…
+
0
mary27
mary27
3 жовтня 2018, 18:45
#
Я про смарт-часы http://alfawatch.net/web/img/clock_one.png
Вот обзор, но в статье почему-то без логотипа банка https://itc.ua/articles/obzor-alfa-watch-chasyi-dlya-beskontaktnyih-platezhey-s-tehnologiey-mastercard-paypass/

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 жовтня 2018, 19:27
#
Смарт-часы могут быть и без логотипа банка, как и смартфоны…
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
23 вересня 2018, 9:05
#
Таки да, удобно очень. Хотя в первое время некоторые продавцы смотрели как на чудо какое-то
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 вересня 2018, 16:13
#
ПриватБанк не поленился и даже вывел на заставку на своих банковских терминалах два символа, сообщающих что этот терминал может принимать и Andriod Pay и Apple Pay.

Очень удобно, особенно в зоне самообслуживания, пройтись мимо нескольких расчетных узлов с терминалами и где есть на заставке надкусанное яблоко — там и производить оплату.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися