Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2018, 15:48

Goldman Sachs розділив інвесторів, які вкладають гроші в Україну, на три групи

Всіх інвесторів, які вкладають кошти в Україну, можна умовно розділити на три групи: покупці єврооблігацій, інвестори, які вкладають кошти в локальній валюті (як правило, через ОВДП), і інвестори, які забезпечують приплив прямих іноземних інвестицій.

Всіх інвесторів, які вкладають кошти в Україну, можна умовно розділити на три групи: покупці єврооблігацій, інвестори, які вкладають кошти в локальній валюті (як правило, через ОВДП), і інвестори, які забезпечують приплив прямих іноземних інвестицій.
Фото: flickr.com

Таку класифікацію озвучив керуючий директор Goldman Sachs Раяд Юсуф в ході Українського фінансового форуму, організованого ICU, пише Finclub.

Перша категорія інвесторів — покупці єврооблігацій — можуть легко піти, вони в країні ненадовго. Їхня думка залежить більшою мірою від того, що відбувається на світових ринках.

«Якщо ринки, що розвиваються починають падати, такі інвестори просто підуть. Всі реформи їм не потрібні, вони не знають, що відбувається і чи відбувається», — вважає Раяд Юсуф.

Друга категорія інвесторів — це місцеві локальні інвестори — також не зацікавлені в реформах. Головний індикатор для таких інвесторів — котирування паперів.

«Схожа ситуація була в Єгипті. З нашого боку ми забезпечили надходження на ринок 20 млрд доларів інвестицій. Але цій групі інвесторів реформи були байдужі», — сказав керуючий директор Goldman Sachs Раяд Юсуф.

Третя група інвесторів — інвестори, які забезпечують приплив прямих іноземних інвестицій. «Коли вони інвестують, вони дивляться, у що вони інвестують», — заявив Раяд Юсуф.

На його думку, уряду варто прислухатися до їхньої думки. «Варто саме у них питати, що їм потрібно», — вважає Раяд Юсуф.

Він уточнив, що Україна вже багато всього зробила, наприклад, в сфері боротьби з корупцією. «Раніше Україна займала 101 позицію, тепер вона піднялася на 74 місце. 74 — це вже краще, ніж 101. Але ще є куди рости», — сказав Раяд Юсуф.

Зараз увага інвесторів зосереджена на земельній реформі. «Якщо компанії не зможуть купувати землю, вони не зможуть залучати кредити. Тоді Україна просто застрягне на одному місці», — вважає Раяд Юсуф.

Раяд Юсуф впевнений, що інвестори не прагнуть відразу ж побачити результати реформ. «Інвестори хочуть бачити уряд, який визнає їх проблеми і готово їх вирішувати», — сказав він.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
0
yarg
yarg
20 вересня 2018, 16:21
#
Сейчас внимание инвесторов сосредоточено на земельной реформе. «Если компании не смогут покупать землю, они не смогут привлекать кредиты. Тогда Украина просто застрянет на одном месте», — считает Раяд Юсуф.

А кто же им запрещает землю покупать? Ею торгуют вовсю. Есть ограничения на землю сельхозназначения — но это узкий вопрос, который касается толко одного сектора экономики. Да и там инвесторы прекрасно справляются — арендуют ее. И инвесторов полно — от Саудовской аравии до швейцарского Глинкора.
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
22 вересня 2018, 15:27
#
Инвесторы международные всегда порядочные по отношению к бизнесу.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 вересня 2018, 17:23
#
Внимание инвесторов должно быть сосредоточено не на земле, на на объектах и вариантах стройки объектов для производства. Землю бери в аренду на 50 лет и все.
Какой смысл в этих инвесторах сосредоточенных чисто на земле.?! Пусть покупают компании, как Саудиты и развивают.
+
0
Богдан Перчук
Богдан Перчук
21 вересня 2018, 15:34
#
«Вторая категория инвесторов – это местные локальные инвесторы -также не заинтересованы в реформах. Главный индикатор для таких инвесторов – котировки бумаг.»

Пробуксовка или провал реформ отразится на стоимости заимствований от которой зависят и котировки долговых инструментов. Если растут процентный ставки -цены на облигации падают.

«Третья группа инвесторов… «Стоит именно у них спрашивать, что им нужно»

То что им нужно наши „Керманычи“ и так прекрасно знают, только делать не спешат и/или не хотят. Или делают в большей степени то, что им тоже выгодно, с оглядкой на свои личные интересы. А не интересы государства и, тем более-народа.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися