Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2018, 13:35

Danske Bank загрожує рекордний штраф в Данії на 630 мільйонів доларів

Danske Bank A/S загрожує рекордний штраф в Данії, якщо в розгляді про відмивання грошових коштів через естонський підрозділ буде встановлена ​​його вина. Про це заявив міністр промисловості, підприємництва та фінансових послуг Данії Расмус Ярлов, пише Інтерфакс-Україна.

Danske Bank A/S загрожує рекордний штраф в Данії, якщо в розгляді про відмивання грошових коштів через естонський підрозділ буде встановлена ​​його вина.
Фото: eadaily.com

Вивчивши звіт Danske Bank за підсумками внутрішнього розслідування, він сказав, що штраф може становити до 4 млрд данських крон (близько 630 млн доларів).

Ярлов представив нові заходи боротьби з відмиванням грошей і висловив надію, що в подальшому Данія зіткнеться з меншим числом таких випадків, як скандал в Danske Bank. Ці заходи були узгоджені урядом та основними партіями Данії.

Штрафи для тих банків і фінансових компаній, які будуть визнані винними у відмиванні грошей, будуть підвищені в вісім разів з поточного рівня.

За словами Ярлова, це покарання буде найжорсткішим в Європі. Якщо зараз банк, заробивши 1,5 млрд крон на відмиванні грошей, повинен заплатити 3 млрд крон штрафу, то в майбутньому сума може становити від 24 млрд до 30 млрд крон.

Будуть посилені вимоги до топ-менеджерів банків і інших ключових співробітників. А інформаторам, які повідомляють про порушення, буде забезпечений додатковий захист.

Крім того, Данія заборонить використання купюр номіналом 500 євро для обміну і в якості платіжного засобу. Однак саме володіння такими банкнотами не вважатиметься протизаконним. Раніше Європейський Центральний Банк вирішив поступово вивести ці купюри з обігу, оскільки їх часто використовують у фінансових злочинах.

Масштаби відмивання грошей через естонський підрозділ Danske Bank входять до числа найбільших подібних історій у світі. Банк поки не зміг встановити точні обсяги підозрілих транзакцій, але визнав, що умови роботи естонської філії були неприпустимими, і зі значною частиною клієнтів-нерезидентів відносини просто не можна було встановлювати.

Нагадаємо, що генеральний директор Danske Bank Томас Борген подав у відставку після оприлюднення результатів розслідування скандалу з підозрілими транзакціями в естонському відділенні банку на суму близько 200 мільярдів євро.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 вересня 2018, 13:53
#
«Кроме того, Дания запретит использование купюр номиналом 500 евро для обмена и в качестве платежного средства. Однако само владение такими банкнотами не будет считаться противозаконным. Ранее Европейский Центральный Банк решил постепенно вывести эти купюры из оборота, поскольку их часто используют в финансовых преступлениях.» — там уж как то жестко начали бороться с наличкой
+
0
dimchik84buh
dimchik84buh
20 вересня 2018, 14:27
#
С купюрой 500 евро. А с наличкой там никто не борется. В Европе до 20 евро расчеты картой провести — редкая удача.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися