Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2018, 11:45

СК «Перша» оштрафували на 3,6 мільйона за монополізм

Антимонопольний комітет України АМКУ оштрафував страхову компанію «Перша» на 3,657 млн ​​грн за зловживання монопольним становищем на ринку. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Антимонопольний комітет України АМКУ оштрафував страхову компанію «Перша» на 3,657 млн ​​грн за зловживання монопольним становищем на ринку.
Фото: spbr.com.ua

Згідно з розпорядженням АМКУ, СК «Перша» протягом 2009-2017 років займала монопольне на ринку користувачів книжок МДП (міжнародні дорожні перевезення) з часткою 100%.

За даними АМКУ, крім того, СК «Перша» протягом 2015-2016 років встановлювала обмеження на надання послуг добровільного страхування цивільної відповідальності міжнародним автоперевізникам, нав'язуючи страхувальникам непотрібні їм послуги посередника, який отримував комісію, надаючи послуги тільки з одного місця для всіх страхувальників, і від послуг якого було неможливо відмовитися.

«Встановлення таких умов придбання зазначеної послуги було б неможливим за умов існування значної конкуренції на відповідному ринку», — наголошується в розпорядженні.

Як повідомлялося, відповідно до Митної конвенції про міжнародні перевезення із застосуванням книжки МДП, її повинен мати кожен міжнародний перевізник.

СК «Перша» працює на страховому ринку України з вересня 2001 року. До теперішнього часу її регіональна мережа нараховує 46 підрозділів в обласних центрах України та 25 районних центрів продажів.

Основна спеціалізація компанії — автомобільне страхування з застосуванням інноваційних IT-технологій.

Коментарі - 2

+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
20 вересня 2018, 12:34
#
Штрафовать страховые которые застрахованы, ход конём.
+
0
ZoLoToY Ukrainez
ZoLoToY Ukrainez
22 вересня 2018, 19:53
#
Пользуюсь, доволен, хорошая компания страховая.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися