Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2018, 10:47

У США «накрили» фінансову піраміду на 345 мільйонів

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США поклала кінець черговій фінансовій піраміді за схемою Понці, творці якої зібрали понад 345 млн доларів у 230 інвесторів по всій країні, пише «Інтерфакс-Україна».

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США поклала кінець черговій фінансовій піраміді за схемою Понці, творці якої зібрали понад 345 млн доларів у 230 інвесторів по всій країні, пише «Інтерфакс-Україна».
Фото: rbc.ua

Як зазначається в повідомленні SEC, комісія домоглася рішення суду про екстренне заморожування активів і призначення розпорядника майна.

Одночасно прокуратура Меріленда пред'явила кримінальні звинувачення творцям фінансової піраміди — Кевіну Мерріллу, Джею Ледфорду і Камерону Джезірскі.

За даними SEC, відповідачі обіцяли інвесторам значний прибуток від вкладень в покупку і перепродаж пулів споживчих кредитів. Однак насправді вони використовували засоби нових інвесторів, щоб вести розкішний в їхньому уявленні образ життя і виплачувати дивіденди найпершим вкладникам.

Обманюючи клієнтів, вони не нехтували ні хибними заявами, ні підробкою підписів і документів.

Меррілл і Ледфорд вкрали не менше 85 млн доларів інвесторських коштів і розтратили їх. У тому числі були придбані не менше 25 дорогих автомобілів — в цілому на 10,2 млн доларів, елітна житлова нерухомість на мільйони доларів, кільце з діамантом на 7 каратів — 330 тис., браслет з діамантами на 23 карата — 168 тис доларів. Крім того, учасники витратили 100 тис. доларів на приватний фітнес-клуб.

«Інвесторам слід пам'ятати, що реклама безпрограшних інвестицій з низьким ризиком і високим доходом повинна автоматично викликати у них тривогу», — заявила помічник директора регіонального офісу SEC в Філадельфії Келлі Гібсон.

Найбільшою в історії США вважається фінансова піраміда, організована Бернардом Мейдоффом. Тисячі інвесторів вклали в неї 18 млрд доларів, з урахуванням обіцяних прибутків шахрай мав виплатити їм понад 64 млрд доларів.

У 2009 році Мейдофф, якому тоді був 71 рік, визнав провину і був засуджений до 150 років тюремного ув'язнення.

Коментарі - 2

+
+97
AleksandrBank
AleksandrBank
20 вересня 2018, 11:04
#
У нас такие люди бы откупились. Эх ребята не успели к нам переехать.
Еще бы и депутатами стали.
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
20 вересня 2018, 12:36
#
18 миллиардов долларов в грн, можно и на Печерской жить в трёх комнатной.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися