Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2018, 15:36

Нацбанк «заманює» іноземців до ОВДП

Нацбанк затвердив низку змін до врегулювання проведення операцій з ОВДП нерезидентами та порядку купівлі іноземної валюти з метою повернення за кордон іноземних інвестицій.

Нацбанк затвердив низку змін до врегулювання проведення операцій з ОВДП нерезидентами та порядку купівлі іноземної валюти з метою повернення за кордон іноземних інвестицій.
Фото: stockworld.com.ua

Що нового: Визначено порядок обслуговування операцій розміщення ОВДП серед клієнтів первинних дилерів (брокерські договори), що надає доступ на первинний ринок ОВДП приватним інвесторам.

Встановлено особливості проведення розрахунків за операціями з ОВДП, стороною яких є нерезидент:

  • операції з банками та нерезидентами можна буде проводити без обмежень;
  • операції з іншими контрагентами можна буде проводити лише на фондовій біржі з розрахунками за принципом «поставка цінних паперів проти оплати»;
  •  для купівлі іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операційз ОВДП необхідно буде подавати максимально спрощений перелік документів.

Врегульовано механізм обслуговування операцій рефінансування під заставу пулу активів, а саме визначений порядок проведення операцій блокування ОВДП за такими операціями та передбачена можливість НБУ при виконанні функцій депозитарної установи обліковувати цінні папери банків, що передаються в заставу на користь Національного банку.

Коментарі - 6

+
0
mary27
mary27
19 вересня 2018, 15:44
#
Давно пора было.
+
+6
yarg
yarg
19 вересня 2018, 17:43
#
«для покупки иностранной валюты нерезидентами с целью возвращения за границу иностранных инвестиций по результатам операций с ОВГЗ необходимо будет подавать максимально упрощенный перечень документов.»

а какой же этот перечень сейчас?
а вот какой:

«в) за операціями з облігаціями внутрішньої державної позики України (далі — ОВДП):

заяви про купівлю іноземної валюти;

у разі виплати погашення та сплати доходу за ОВДП згідно з умовами їх випуску — виписки з рахунку в цінних паперах депозитарної установи, що підтверджує набуття іноземним інвестором відповідних ОВДП;
»

все. заявка на покупку и выписка со счета в цб.
интересно — как они этот пакет документов упростят? уберут заявку на покупку?
+
0
mary27
mary27
19 вересня 2018, 18:50
#
Не знаю)
+
0
987
987
20 вересня 2018, 2:40
#
Выписки, думаю, будет достаточно. Если учесть, что депозитарный учет по ОВГЗ ведет НБУ, то достаточно будет названия, страны регистрации и регистрационного/индификационного номера ).
+
0
gastgeber
gastgeber
19 вересня 2018, 18:33
#
После последней заманухи гривна шатнулась +- 2 грн/бакс. Как-то нервничаю сильно при таком шторме )
+
0
OutofLaw
OutofLaw
19 вересня 2018, 18:51
#
Шо, опять? понравилось свободное падение…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися