Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2018, 15:34

НБУ розробив законопроект про захист прав споживачів фінпослуг

Нацбанк України розробив проект закону про захист прав споживачів фінансових послуг. Про це повідомив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олександр Яблунівський, пише «Інтерфакс-Україна».

Нацбанк України розробив проект закону про захист прав споживачів фінансових послуг.
Фото: flickr.com

«Ми зараз розробили законопроект, в рамках якого ми будемо мати право контролювати відкритість договірних відносин, відкритість і сумлінність реклами та інші аспекти, які безпосередньо пов'язані із захистом прав споживачів», — сказав він під час конференції Visa Cashless Summit 2018.

Разом з тим Яблунівський не уточнив, чи буде документ охоплювати весь спектр фінансових послуг або виключно банківські, а також як швидко центробанк має намір представити законопроект.

В цілому, додав представник регулятора, Національний банк націлений гармонізувати українське законодавство з європейським.

«У європейському законодавстві велика увага приділяється захисту прав споживачів. Навіть якщо відкриємо платіжну Євродирективи, то там також знайдемо величезний розділ, присвячений захисту прав споживачів в рамках правил ідентифікації. Тобто, ці питання постійно йдуть паралельно», — зазначив Яблунівський.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися