Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2018, 11:35

Бізнес прогнозує на 2019 рік курс долара 30 гривень — опитування

Український бізнес закладає на 2019 рік вартість валюти на рівні 30 гривень за долар. Про це йдеться в дослідженні щодо прогнозів бізнесу на наступний рік, проведеному Європейською бізнес асоціацією, передає «Інтерфакс-Україна».

Український бізнес закладає на 2019 рік вартість валюти на рівні 30 гривень за долар.
Фото: dengi.ua

«При плануванні бюджетів на наступний рік бізнес закладає вартість валюти на рівні 30 гривень за долар, тоді як на поточний рік прогнози були на рівні 28 гривень за долар», — сказала виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко на конференції Global Outlook 2018.

Читайте також: Проект бюджету-2019 розрахували за курсом 29,4 гривні за долар

Також більше 61% СЕО заявили, що не планують масштабних інвестицій на 2019 рік.

У той же час, 75% СЕО очікують позитивного розвитку бізнесу в Україні в наступному році.

Так, 42% власників бізнесу очікує на збільшення доходу від розвитку бізнесу в розмірі 10-20%. Прогнози 43% СЕО по прибутковості в валюті складають до 10%.

У той же час 17% опитаних прогнозують зростання доходу в бізнесі в гривні більш ніж на 20% і на 10-20% в доларовому еквіваленті.

«В минулому році очікування були більш оптимістичними. Тоді 86% власників сподівалися на позитивні зміни. Зараз ми повертаємося до показників 2017 року», — зазначила Дерев'янко.

За її словами, основними завданнями, визначеними бізнесом для влади на наступний рік є: ефективна боротьба з корупцією, становлення верховенства права, судова реформа і політична стабільність.

На думку опитаних СЕО, важливими факторами для розвитку бізнесу в Україні є також: проведення податкової та митної реформ, прогрес у виконанні Угоди між Україною та Євросоюзом і посилення енергобезпеки та енергоефективності.

«Для поліпшення інвестклімату для бізнесу необхідно: запустити роботу Антикорупційного суду, реформувати судову систему і повернути довіру до неї, відкрити ринок землі, знизити податковий тиск на фонд оплати праці, детінізувати економіку», — зазначила Дерев'янко.

За результатами Інвестиційного індексу ЄБА також для поліпшення інвестклімату в Україні також необхідно збільшити ефективність держапарату, зокрема, багато опитаних СЕО вважають, що це буде означати його скорочення, можливо навіть до п'яти разів.

Читайте також: Міжбанк в очікуванні зростання коливань: причини і наслідки

У дослідженні «Прогнози бізнесу на 2019 рік» брало участь 106 топ-менеджерів компаній-членів ЄБА. Опитування містило 10 питань, і проводилося вже третій рік поспіль.

Коментарі - 1

+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
19 вересня 2018, 11:06
#
Это известно и так и гос отчетов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися